Σοκολατάκια με αβοκάντο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Είτε είσαι από αυτούς που γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με έναν ιδιαίτερο τρόπο, είτε είσαι από αυτούς που μόνο στη σκέψη… σε πιάνει τρόμος, μία είναι η αλήθεια. Πως αυτή η μέρα θέλει κάτι έστω λίγο, μια μικρή ένδειξη σκέψης, φροντίδας και αγάπης. Μια όμορφη χειρονομία για την ημέρα με τα σημαντικότερα συστατικά: το δικό σου χρόνο και τη δική σου φροντίδα. Υπάρχει καλύτερο δώρο από αυτό;
Για αυτό, ξεχώρισα αυτή τη συνταγή που είναι τα… κλασσικά σοκολατάκια που είναι συνυφασμένα με αυτή τη μέρα, με έναν όχι κλασσικό τρόπο! Και το σημαντικότερο, εύκολα και γρήγορα! Σοκολατάκια εντυπωσιακά και σούπερ θρεπτικά (πλούσια σε αντιοξειδωτικά, κυρίως σε πολυφαινόλες και φλαβονόλες, σε διάφορα μέταλλα, κυρίως μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο και σε βιταμίνη Ε).
Υλικά για 40 σοκολατάκια:
- 250 γρ μαύρη σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
- 2 κ.σ. σκόνη κακάο (προτείνουμε την ακατέργαστη)
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20′
- Παίρνουμε το αβοκάντο, το ξεφλουδίζουμε, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Το πατάμε μέχρι να δημιουργηθεί μία εντελώς λεία κρέμα
- Μόλις έχει κρυώσει λίγο η λιωμένη σοκολάτα, τη χύνουμε μέσα στην κρέμα αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα
- Αφήνουμε το μείγμα να δέσει για 1 ώρα περίπου
- Στη συνέχεια, παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια
- Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε τη σκόνη κακάο και ρολάρουμε τα σοκολατένια μπαλάκια στην σκόνη κακάο. Θέλουμε η σκόνη κακάο να καλύψει το κάθε σοκολατάκι γύρω γύρω
Τα σοκολατάκια είναι έτοιμα για μια υπέροχη βραδιά Αγίου Βαλεντίνου!
Καλή απόλαυση!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: