Ένα πεντανόστιμο λαδερό φαγητό που θα σε ξετρελάνει!

Υλικά για 3 μερίδες

1 ξερό κρεμμύδι

2½  ποτήρια νερό

450γρ βιολογικός αρακάς κατεψυγμένος

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

1 πρέζα κουκουρμά

50γρ ρύζι μαύρο

6 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

200γρ στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το νερό
  • Προσθέτουμε τον κατεψυγμένο αρακά και τα μπαχαρικά
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40’
  • Αφού απορροφήσει το φαγητό τα περισσότερα υγρά του, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, σβήνουμε τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε να μείνει το φαγητό πάνω στο ζεστό μάτι της κουζίνας για 30’
  • Προσθέτουμε τον χυμό από λεμόνι και το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά
  • Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε το γιαούρτι και πασπαλίζουμε από πάνω το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

Lemon snow peas with brown rice

A delicious vegetarian meal!

Ingredients for 3 servings

1 onion

2½ glasses of water

450g frozen organic snow peas

1 pinch salt

1 pinch black pepper

1 pinch turmeric

50g brown rice

6 small sliced zucchinis

Juice from 1 lemon

1 Tbsp olive oil

200g strained low fat yogurt (Greek style yogurt)

3 Tbsp finely cut spring onion

Procedure

  • Cut into small pieces the onion and put in a pot
  • Pour the water into the pot
  • Add the snow peas and the spices
  • When the water boils, add the rice
  • Cook for approximately 40’ at medium heat
  • When most of the fluid has gone, add the zucchinis and turn the heat off
  • Close the lid of the pot and leave the food to stay for 30’
  • Add the lemon juice and the olive oil and stir all together
  • Serve on the dish, add the yogurt and sprinkle the spring onion on top

Ready!!

Enjoy!!

1 serving yields 302kcal, 17.5g protein, 7.2g fat, 44.6g carbs, 8.6g fiber

Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!