Αν θέλεις μια εναλλακτική για το banana bread σου έχω ένα νόστιμο, θρεπτικό, χορταστικό και healthy κέικ παντζαριού. Ένα τέλειο σνακ και για τα παιδιά για να το παίρνουν μαζί τους στο σχολείο.

Υλικά για 14 μερίδες

  • 2 μήλα με τη φλούδα (400γρ)
  • 100mLνερό
  • 240γρ καστανή ζάχαρη
  • 4 βρασμένους βολβούς παντζάρι (250γρ)
  • 180mL ελαιόλαδο
  • 2 βανίλιες
  • 500γρ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μήλα σε 100mLνερό μαζί με τα ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10’
  • Στο μεσοδιάστημα αλέθουμε τους ήδη βρασμένους βολβούς παντζάρι μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Στη συνέχεια, βάζουμε τον πουρέ παντζάρι στον κάδο του μίξερ.
  • Αλέθουμε τα βρασμένα μήλα μέχρι να γίνουν πουρές. Στην συνέχεια τοποθετούμε τον πουρέ μήλου στον κάδο. Προσθέτουμε και το σιρόπι που είχε περισσέψει στο κατσαρολάκι που βράσαμε τα μήλα
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στον κάδο και χτυπάμε στο μίξερ για να ανακατευτούν καλά τα υλικά μαζί
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και τις βανίλιες και χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ
  • Στο τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε μία λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 70’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Έτοιμο!!

Καλή απόλαυση!

 SEMI-SWEET BEETROOT BREAD

A delicious, nutritious and healthy alternative to banana bread. This beetroot bread can also be a perfect school snack.

Ingredients for 14 portions

  • 2 apples with skin (400g)
  • 100mL water
  • 240g brown sugar
  • 4 boiled beetroots (250g)
  • 180mL olive oil
  • 2 vanilla powder
  • 500g self-raising wholewheat flour

Procedure

  • Pour the sugar in a saucepan with 100mL water and boil the apples within for about 10’ up until the apples soften
  • In the meantime, blend the boiled beetroots until smooth and pour in a mixing bowl
  • Blend the boiled apples until smooth, pour in the mixing bowl. Also pour the syrup that the apples were boiled in the mixing bowl as well.
  • Add the olive oil and mix until the mixture becomes homogeneous
  • Add the eggs and the vanilla powder in the mixing bowl and mix smoothly
  • At the end, add gradually the flour and mix until the mixture becomes homogeneous
  • Spoon the mixture into a greased cake form and bake in the oven for approximately 70’ (until a knife inserted in the center comes out clean) at 180 degrees Celsius.

Ready!!

Enjoy!

 

1 portion beetroot bread yields 313kcal, 5.4g protein, 12.5g fat, 43g carbs, 4g fiber

Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!