Μία παραλλαγή με γιαούρτι, χωρίς ζάχαρη και με λιγότερες θερμίδες από το κλασικό!
Υλικά για 12 κομμάτια (για τη βάση):
- 50γρ αλεύρι ολικής (3/4 ποτηριού)
- 150γρ νιφάδες βρώμης (1 ποτήρι)
- 1 αυγό
- 50γρ μέλι
- 25γρ λάδι
- 50mL νερό
Υλικά για την κρέμα:
- 2 ώριμα ροδάκινα
- 130γρ τυρί κρέμα ελαφρύ με 4% λιπαρά
- 200γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 αυγό
- 30γρ μέλι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης καλά μέχρι να ενωθούν καλά
- Σε ένα μικρό ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω στρώνουμε τη βάση του cheesecake ροδάκινο
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα
- Αλέθουμε τα 2 ροδάκινα σε έναν πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας του cheesecake ροδάκινοκαι στο τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα ροδάκινα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά με ένα σύρμα
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του cheesecake και βάζουμε το ταψάκι για 30’ στο ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά
- Στη συνέχεια ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30’
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες (ή παραπάνω)
- Κόβουμε σε 12 κομμάτια και σερβίρουμε!
1 κομμάτι κλασσικό cheesecake | Αυτή η παραλλαγή ανά κομμάτι (60 γρ) |
---|---|
έχει 300kcal | έχει 145kcal, 6.6γρ πρωτεΐνη, 4γρ λιπαρά και 18γρ υδατάνθρακες |
Όλη η συνταγή έχει 1735kcal, 78.87γρ πρωτεΐνη, 49γρ λιπαρά και 221γρ υδατάνθρακες
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: