Cheesecake ροδάκινο – μία παραλλαγή με γιαούρτι, χωρίς ζάχαρη και με λιγότερες θερμίδες από το κλασικό!

Υλικά για 12 κομμάτια – για τη βάση

  • 50γρ αλεύρι ολικής (3/4 ποτηριού)
  • 150γρ νιφάδες βρώμης (1 ποτήρι)
  • 1 αυγό
  • 50γρ μέλι
  • 25γρ λάδι
  • 50mL νερό
cheesecake ροδάκινο

Υλικά για την κρέμα

  • 2 ώριμα ροδάκινα
  • 130γρ τυρί κρέμα ελαφρύ με 4% λιπαρά
  • 200γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 αυγό
  • 30γρ μέλι
cheesecake ροδάκινο

Παρασκευή

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης καλά μέχρι να ενωθούν καλά
  • Σε ένα μικρό ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω στρώνουμε τη βάση του cheesecake ροδάκινο
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα
  • Αλέθουμε τα 2 ροδάκινα σε έναν πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας του cheesecake ροδάκινοκαι στο τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα ροδάκινα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά με ένα σύρμα
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του cheesecake και βάζουμε το ταψάκι για 30’ στο ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά
  • Στη συνέχεια ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30’
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες (ή παραπάνω)
  • Κόβουμε σε 12 κομμάτια και σερβίρουμε!
cheesecake ροδάκινο
1 κομμάτι κλασσικό cheesecake Αυτή η παραλλαγή ανά κομμάτι (60 γρ)
έχει 300kcal έχει 145kcal, 6.6γρ πρωτεΐνη, 4γρ λιπαρά και 18γρ υδατάνθρακες

Όλη η συνταγή έχει 1735kcal, 78.87γρ πρωτεΐνη, 49γρ λιπαρά και 221γρ υδατάνθρακες

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δείτε παρακάτω:

  1. Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά με κρέμα κολοκυθιού
  2. Πατατοσαλάτα
  3. Υγιεινοί κολοκυθοκεφτέφες
  4. Ομελέτα με λιγότερες θερμίδες
  5. Κρέπες ολικής σοκολατένιες με σάλτσα φράουλας
  6. Σνίτσελ χοιρινό στο φούρνο – ολικής
cheesecake ροδάκινο