Ένα τουρλού λαχανικών με χειμωνιάτικα λαχανικά εποχής, γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά!
Υλικά για 5 μερίδες τουρλού (περίπου 450γρ η κάθε μερίδα)
- 500γρ άσπρα μανιτάρια
- 1 μεσαίο κουνουπίδι (750γρ)
- 1 μικρό μπρόκολο (300γρ)
- 7 μεσαία καρότα (500γρ)
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 2 κρεμμύδια (240γρ)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 πρέζα κουρκουμά
- 200γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 αυγό
- 100γρ κίτρινο τυρί τριμμένο light
*Σημείωση: δε χρειάζεται νερό, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα ίδια νερό
Εκτέλεση
- Αφού πλύνουμε, καθαρίσουμε και κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια τα λαχανικά, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τυρί και το αυγό
- Χύνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα λαχανικά
- Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180oC (356oF)
Και το τουρλού λαχανικών είναι έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Winter Ratatouille
A ratatouille made with seasonal winter vegetables high in vitamins, minerals, and phytochemicals!
Ingredients for 5 portions (each one weighs approximately 450g)
- 500g button mushrooms
- 1 medium cauliflower (750g)
- 1 small broccoli (300g)
- 7 medium carrots (500g)
- 1 kg sweet potatoes
- 2 onions (240g)
- 1 pinch salt
- 1 pinch black pepper
- 1 pinch turmeric
- 200g Greek style yogurt 2% fat
- 1 egg
- 100ggrated cheeselight Gouda-like
*Note: you do not need to add extra water, because the vegetables will
Procedure
- Wash all vegetables and peel the carrots, sweet potatoes and onions
- Cut in small pieces
- Mix in a bowl the yogurt, cheese, and egg
- Pour the mixture on top of the vegetables
- Add the spices
- Mixallingredientstogether
- Bake in the oven for about 1 hour at 180oC (356oF)
Ready!
Enjoy!
Δες επίσης: