Μια αλλιώτικη light γιαουρτλού που θα σας ενθουσιάσει!

Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι η γιαουρτλού. Κάθε φορά όμως που την τρώω σκέφτομαι ότι ο σίδηρος από το μοσχαρίσιο σουτζουκάκι δεν απορροφάται λόγω του ασβεστίου που περιέχει το γιαούρτι. Από τη στιγμή που δεν τρώμε πάρα πολύ συχνά κόκκινο κρέας δε μου αρέσει να «χαραμίζω» τον σίδηρο που περιέχει το μοσχάρι, ο οποίος απορροφάται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον σίδηρο φυτικής προέλευσης. Έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω μια εκδοχή της γιαουρτλού με κιμά από στήθος γαλοπούλας. Έτσι όχι μόνο δε θα «χαραμίσουμε» τον σίδηρο του μοσχαρίσιου κρέατος αλλά η συγκεκριμένη γιαουρτλού αποτελεί και μια πιο light εκδοχή.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά από στήθος γαλοπούλας
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 ασπράδια αυγού (75γρ)
  • 1 πρέζα κουκουρμά
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη σάλτσα:

  • 3 ντομάτες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα σκόνη γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα κουκουρμά
ντομάτα, αγγουράκι, πίτα και κρέας πάνω σε πιάτο
κιμάς γαλοπούλας
κόκκινη σάλτσα

Παρασκευή

  • Πρώτα ετοιμάζουμε τα σουτζουκάκια
  • Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
  • Αφήνουμε στο ψυγείο το μίγμα για 1 ώρα
  • Στη συνέχεια πλάθουμε το κιμά σε σουτζουκάκιακαι τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε απλώσει μία λαδόκολλα
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40’ στους 200°C στον αέρα
  • Όσο ψήνονται τα σουτζουκάκια ετοιμάζουμε τη σάλτσα
  • Αλέθουμε τις ντομάτες σε έναν πολυκόφτη και προσθέτουμε τα μπαχαρικά
  • Χύνουμε τις αλεσμένες ντομάτες σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 20’ σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά
  • Μόλις ψηθούν τα σουτζουκάκια τα ρίχνουμε στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε το κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να δέσει το φαγητό.

Καλή απόλαυση!!

ΥΓ.

1 σουτζουκάκι γαλοπούλας (περίπου 17γρ) έχει 45kcal, 5,6γρ πρωτεΐνη, 2,4γρ λιπαρά, 0,4γρ υδατάνθρακες και 0,05γρ φυτικές ίνες.

Πρόταση σερβιρίσματος
4 σουτζουκάκια γαλοπούλας με σάλτσα ντομάτας, 1 μικρή πίτα (περίπου 40γρ), 2 κ.σ. γιαούρτι 2% λιπαρά, 3 ντοματίνια και ½ αγγουράκι. Όλο το πιάτο έχει 350kcal, 32,6γρ πρωτεΐνη, 11,3γρ λιπαρά, 74γρ υδατάνθρακες και 2,9γρ φυτικές ίνες

διατροφικός πίνακας σουτζουκάκι γαλοπουλας
σουτζουκάκια ωμά σε ταψί με λαδόκολλα
σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα

 

Ακολουθήστε μας στο λογαριασμό μας στο Instagram για tips/tricks και νέες συνταγές και στο λογαριασμό μας στο Facebook για νέα άρθρα! Έχετε κάποια απορία, ιδέα ή θέλετε απλώς να μοιραστείτε κάτι μαζί μου! Στείλτε μου ένα μήνυμα!