Σοκολατένιο κέικ με μήλο και φυστικοβούτυρο που θα σε ξετρελάνει!

Σοκολατένιο κέικ με μήλο και φυστικοβούτυρο

Υλικά για 12 μερίδες (κάθε μερίδα ζυγίζει 75γρ):

  • 3 κόκκινα μήλα (460γρ)
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη (35γρ)
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 μερίδα σκόνη βανίλιας
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο (10γρ)
  • 100γρ φυστικοβούτυρο
  • 3 αυγά
  • 150γρ αλεσμένη βρώμη
  • 75mL γάλα 1,5% λιπαρά
  • 100γρ σταγόνες σοκολάτας

 

 

 

 

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια (δεν τα ξεφλουδίζω για να έχει το κέικ περισσότερες φυτικές ίνες), προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη και τα βράζουμε σε 3 ποτήρια νερό για περίπου 20’
  2. Μόλις «ρουφήξει» τα υγρά του, προσθέτουμε το baking powder, τη βανίλια, τη σκόνη κακάο και το φυστικοβούτυρο και λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ
  3. Προσθέτουμε τη βρώμη και στο τέλος τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά
  4. Μόλις ανακατευτούν τα υλικά καλά, ρίχνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ 20×28εκ και ψήνουμε στου 180οC για περίπου 30’
  5. Εντωμεταξύ λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ζεστό γάλα
  6. Μόλις ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο, κάνουμε τρύπες ένα πιρούνι και χύνουμε από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα
  7. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα, χωρίζουμε σε κομμάτια και…

Και το σοκολατένιο κέικ είναι έτοιμο! 

Καλή απόλαυση!

κέικ σοκολάτας

 

διατροφική αξία

Choco Apple Peanut Βutter Cake  

The absolute choco-cake with apple and peanut butter that you will love!

Ingredients for 12 portions (each portion weighs 75g):υλικά για το κέικ

  • 3 red apples (460g)
  • 3 Tbsp brown sugar (35g)
  • 3 glasses of water
  • 1 tsp baking powder
  • 1 portion vanilla powder 
  • 1 Tbsp cacao powder (10g)
  • 100g peanut butter
  • 3 eggs
  • 150g ground oats 
  • 75mL semi-skimmed milk
  • 100g chocolate drops 

 

 

Procedure:

  1. Cut the apples into small pieces, add the sugar, and boil in water for about 20’ 
  2. Once the fluid has evaporated, add baking powder, vanilla powder, cacao powder and peanut butter and blend with an immersion blender
  3. Add the oats and finally the eggs and mix with a whisker  
  4. Once the ingredients have mixed well, pour the mixture into a pan 20x28cm (7.87x11in) and bake at 180οC (350oF) for about 30’
  5. In the meantime, melt the chocolate drops in hot milk 
  6. Once the cake has been baked, make holes with a fork and pour the melted chocolate on top of the cake 
  7. Let it cool down at room temperature for 1 hour, cut into pieces

 

And…ready!  Enjoy!

ταψί με σοκολατένιο κέικ

nutrition value

Δες επίσης: