Σοκολατένιο κέικ με μήλο και φυστικοβούτυρο που θα σε ξετρελάνει!
Υλικά για 12 μερίδες (κάθε μερίδα ζυγίζει 75γρ):
- 3 κόκκινα μήλα (460γρ)
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη (35γρ)
- 3 ποτήρια νερό
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 μερίδα σκόνη βανίλιας
- 1 κ.σ. σκόνη κακάο (10γρ)
- 100γρ φυστικοβούτυρο
- 3 αυγά
- 150γρ αλεσμένη βρώμη
- 75mL γάλα 1,5% λιπαρά
- 100γρ σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια (δεν τα ξεφλουδίζω για να έχει το κέικ περισσότερες φυτικές ίνες), προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη και τα βράζουμε σε 3 ποτήρια νερό για περίπου 20’
- Μόλις «ρουφήξει» τα υγρά του, προσθέτουμε το baking powder, τη βανίλια, τη σκόνη κακάο και το φυστικοβούτυρο και λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ
- Προσθέτουμε τη βρώμη και στο τέλος τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά
- Μόλις ανακατευτούν τα υλικά καλά, ρίχνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ 20×28εκ και ψήνουμε στου 180οC για περίπου 30’
- Εντωμεταξύ λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ζεστό γάλα
- Μόλις ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο, κάνουμε τρύπες ένα πιρούνι και χύνουμε από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα
- Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα, χωρίζουμε σε κομμάτια και…
Και το σοκολατένιο κέικ είναι έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Choco Apple Peanut Βutter Cake
The absolute choco-cake with apple and peanut butter that you will love!
Ingredients for 12 portions (each portion weighs 75g):
- 3 red apples (460g)
- 3 Tbsp brown sugar (35g)
- 3 glasses of water
- 1 tsp baking powder
- 1 portion vanilla powder
- 1 Tbsp cacao powder (10g)
- 100g peanut butter
- 3 eggs
- 150g ground oats
- 75mL semi-skimmed milk
- 100g chocolate drops
Procedure:
- Cut the apples into small pieces, add the sugar, and boil in water for about 20’
- Once the fluid has evaporated, add baking powder, vanilla powder, cacao powder and peanut butter and blend with an immersion blender
- Add the oats and finally the eggs and mix with a whisker
- Once the ingredients have mixed well, pour the mixture into a pan 20x28cm (7.87x11in) and bake at 180οC (350oF) for about 30’
- In the meantime, melt the chocolate drops in hot milk
- Once the cake has been baked, make holes with a fork and pour the melted chocolate on top of the cake
- Let it cool down at room temperature for 1 hour, cut into pieces
And…ready! Enjoy!
Δες επίσης: