Έπιασε και πάλι κρύο και είπα να φτιάξω κάτι γρήγορο και θρεπτικό!! Την αγαπημένη μου παραλλαγή τραχανά! Βάλαμε ποδιά με τον μικρό μου σεφ και ετοιμάσαμε το μεσημεριανό μας – κόκκινος τραχανάς!

Υλικά για 5 άτομα

  • 5 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσο
  • 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 κ.γ. κουρκουρμά
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • νερό (εγώ βάζω νερό σε αναλογία 1:5, οπότε έβαλα συνολικά 5 ποτήρια νερό, μπορεί κανείς να βάλει περισσότερο ή λιγότερο υγρό ανάλογα με το πόσο πηχτό θέλει τον τραχανά)
  • 1 ποτήρι τραχανά
τραχανάς κόκκινος

Για το σερβίρισμα

  • 5 κ.σ. κομμένες ελιές
  • 5 σπιρτόκουτα τριμμένη φέτα
  • Ντοματίνια

Παρασκευή

  • Αρχικά βράζουμε τα καρότα, την πιπεριά, το πράσο, τη σάλτσα ντομάτας, το 1 ποτήρι νερό και τα μπαχαρικά σε μία κατσαρόλα για 15’ μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά.
  • Μετά πολτοποιούμε τα λαχανικά με τη ράβδο.
  • Μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε τα 5 ποτήρια νερό.
  • Μόλις βράσει το νερό (μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά) ρίχνουμε τον τραχανά.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια τον τραχανά σε ψηλή φωτιά για 5’.
  • Μετά σβήνουμε το μάτι, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε πάνω στο μάτι για 25-30’ για να φουσκώσει ο τραχανάς
  • Στο τέλος σερβίρουμε σε ένα μπολ τον τραχανά και προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και τα ντοματίνια.

Καλή απόλαυση!