Μία πεντανόστιμη και θρεπτική συνταγή: Kολοκυθόσουπα
Σου ετοίμασα μία πεντανόστιμη, θρεπτική και vegan (αν δε βάλεις το γιαούρτι!) συνταγή κολοκυθόσουπα με πορτοκαλί κολοκύθα.
Υλικά για 8 μερίδες κολοκυθόσουπα (περίπου 350mL ανά μερίδα)
- 1 κολοκύθα (περίπου 3 κιλά)
- 3 καρότα (130γρ)
- 2 ξερά κρεμμύδια (240γρ)
- 3 μεσαίες πατάτες (450γρ)
- Λίγο φρέσκο τζίντζερ (3γρ)
- 8 ποτήρια νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 πρέζα κουρκουμά
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 8 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά (320γρ) -προαιρετικό
Εκτέλεση
- Αφού πλύνουμε την κολοκύθα τη βάζουμε ολόκληρη στον φούρνο και τη ψήνουμε για 40΄στους 180 οC
- Μετά με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα της
- Βάζουμε την κολοκύθα, τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πατάτες, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά και το νερό) στη χύτρα ταχύτητας
- Μαγειρεύουμε για 15’
- Μόλις κρυώσει ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλέθουμε με το ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά
- Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το γιαούρτι και στολίζουμε φύλλα δυόσμου
Καλή απόλαυση!
Healthy Vegan Pumpkin Soup
A healthy, delicious, and vegan (if you do not add the yogurt) recipe with pumpkin.
Ingredients for 8 portions (about 350mL per portion)
- 1 pumpkin (about 3 kg -6.6lbs)
- 3 carrots (130g)
- 2 onions (240g)
- 3 medium potatoes (450g)
- A small piece of fresh ginger root (3g)
- 8 glasses of water
- 1 pinch salt
- 1 pinch black pepper
- 1 pinch turmeric
- 8 Tbsp olive oil
- Few fresh spearmint leaves
- 8 Tbsp strained yogurt 2% fat (320g) -optional
Procedure
- Wash the pumpkin thoroughly, put it in the oven, and bake for 40’ at 180 οC (356 oF)
- With a spoon, remove the flesh of the pumpkin
- Put the pumpkin, the carrots, the onions, the potatoes, the ginger, the spices and water in the pressure cooker
- Cook for 15΄
- When the pressure cooker has cooled down, open the lid, add olive oil, and blend with a hand blender all ingredients
- Serve the soup on a plate, add yogurt, and decorate with spearmint leaves
Enjoy!
Δες επίσης: