Μία πεντανόστιμη και θρεπτική συνταγή: Kολοκυθόσουπα 

Σου ετοίμασα μία πεντανόστιμη, θρεπτική και vegan (αν δε βάλεις το γιαούρτι!) συνταγή κολοκυθόσουπα με πορτοκαλί κολοκύθα. 

Υλικά για 8 μερίδες κολοκυθόσουπα (περίπου 350mL ανά μερίδα)συστατικά για κολοκυθόσουπα

  • 1 κολοκύθα (περίπου 3 κιλά)
  • 3 καρότα (130γρ)
  • 2 ξερά κρεμμύδια (240γρ)
  • 3 μεσαίες πατάτες (450γρ)
  • Λίγο φρέσκο τζίντζερ (3γρ)
  • 8 ποτήρια νερό 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα κουρκουμά
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο φύλλα φρέσκου δυόσμου 
  • 8 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά (320γρ) -προαιρετικό

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Αφού πλύνουμε την κολοκύθα τη βάζουμε ολόκληρη στον φούρνο και τη ψήνουμε για 40΄στους  180 οC
  2. Μετά με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα της 
  3. Βάζουμε την κολοκύθα, τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πατάτες, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά και το νερό) στη χύτρα ταχύτητας 
  4. Μαγειρεύουμε για 15’
  5. Μόλις κρυώσει ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλέθουμε με το  ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά 
  6. Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το γιαούρτι και στολίζουμε φύλλα δυόσμου

κολοκυθόσουπα Καλή απόλαυση!

διατροφική αξία

Healthy Vegan Pumpkin Soup 

A healthy, delicious, and vegan (if you do not add the yogurt) recipe with pumpkin

Ingredients for 8 portions (about 350mL per portion)

  • 1 pumpkin (about 3 kg -6.6lbs)
  • 3 carrots (130g)
  • 2 onions (240g)
  • 3 medium potatoes (450g)
  • A small piece of fresh ginger root (3g)
  • 8 glasses of water
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch black pepper
  • 1 pinch turmeric 
  • 8 Tbsp olive oil
  • Few fresh spearmint leaves 
  • 8 Tbsp strained yogurt 2% fat (320g) -optional

vegan pumpkin soup

Procedure

  1. Wash the pumpkin thoroughly, put it in the oven, and bake for 40’ at 180 οC (356 oF)
  2. With a spoon, remove the flesh of the pumpkin 
  3. Put the pumpkin, the carrots, the onions, the potatoes, the ginger, the spices and water in the pressure cooker
  4. Cook for 15΄
  5. When the pressure cooker has cooled down, open the lid, add olive oil, and blend with a hand blender all ingredients
  6. Serve the soup on a plate, add yogurt, and decorate with spearmint leaves

Enjoy!

nutrition value pumpkin soup

 

Δες επίσης: