Ένα θρεπτικό πιάτο γεμάτο χρώμα!
Αν ψάχνεις έναν τρόπο να δώσεις γεύση και θρεπτική αξία στα καθημερινά σου γεύματα, αυτή η συνταγή είναι σίγουρα για σένα! Το κοτόπουλο με λαχανάκια Βρυξελλών, φινόκιο και παντζάρια συνδυάζει φρέσκα υλικά, πλούσια αρώματα και όμορφα χρώματα σε κάθε μπουκιά που θα δοκιμάσεις. Είναι από τα πιάτα που αγαπώ γιατί είναι θρεπτικό, εύκολο στην προετοιμασία και γεμάτο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Δοκίμασέ το και πες μου τη γνώμη σου!
Υλικά για 4 μερίδες (κάθε μερίδα ζυγίζει 300γρ):
- 3 μικρά φιλέτα στήθη κοτόπουλο κομμένα σε λεπτές φέτες (700γρ)
- 20mL ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (90γρ)
- 500γρ λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στα 2
- 1 φινόκιο (180γρ) κομμένο σε ροδέλες
- 1 βολβός παντζάρι (180γρ) κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.γ. κουρκουμά σκόνη (2γρ)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 100mL σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 5’
- Προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και ανακατεύουμε
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε και το παντζάρι
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 5’
- Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10-12’
Έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Chicken breast with Brussels sprouts, fennel and beetroot
Ingredients for 4 portions (each portion weighs 300g):
- 3 chicken breasts cut into small pieces (700g)
- 20mL olive oil
- 1 finely cut onion (90g)
- 500g Brussel sprouts cut in half
- 1 fennel (180g) cut into small pieces
- 1 beetroot bulb (180g) cut into small pieces
- 1 tsp turmeric powder (2g)
- 1 pinch salt
- 1 pinch black pepper
- 100mL soy sauce
Procedure:
- Sauté the chicken with the olive oil for 5’
- Add the Brussel sprouts and mix
- Add the onion, and fennel and mix
- Add the beetroot
- Add the spices and let the food cook for 5’
- Add the soy sauce
- Put the lid on and let the food cook for 10-12’
And ready!
Enjoy!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: