Μία δροσερή και θρεπτική σαλάτα
Η κρύα σαλάτα με φασόλια ροβίτσα, ρύζι και αβοκάντο είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι. Δες παρακάτω πώς την φτιάχνω και δοκίμασε τη συνταγή κι εσύ.
Υλικά για 7 μερίδες (220γρ η κάθε μερίδα):
- 250γρ ρύζι (μιξ ρυζιών καστανού, κόκκινου και άγριου)
- 200γρ φασόλια ροβίτσα
- 1 αβοκάντο
- 4 μικρές ντομάτες
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε το ρύζι και τη ροβίτσα για 1 ώρα σε νερό
- Πετάμε το νερό και βράζουμε το ρύζι και τη ροβίτσα σε 5 ποτήρια νερό για 30’ περίπου, σβήνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 30’ μέχρι να ρουφήξουν τα νερά τους και να κρυώσουν λίγο
- Kόβουμε το αβοκάντο και τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια
- Ρίχνουμε το ρύζι και τη ροβίτσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά
Και η κρύα σαλάτα είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση.
A refreshing and nutritious salad
This cold salad with mung beans, rice, and avocado is just what you need for summer. Check out the recipe below and give it a try yourself!
Ingredients for 7 portions (220g each portion):
- 250g rice (mixture of brown, red and wild rice)
- 200g mungbeans
- 1 avocado
- 4 small tomatoes
- 1 pinch salt
- 3 Tbsp olive oil
Procedure:
- Soak the rice and mungbeans for one in water
- Throw the water and boil the rice and mungbeans in 5 glasses of water for about 30’, turn off the stove, close the saucepan lid, and leave the rice and mungbeans for about 30’ until the water is absorbed.
- Cut the avocado and the tomatoes in squares
- Pour the rice and mungbeans into a bowl, add the rest of the ingredients, and mix all ingredients thoroughly
Ready!
Enjoy!
Ρίξε μια ματιά και δοκίμασε και άλλες από τις υγιεινές συνταγές μου: