Παστίτσιο: το αγαπημένο μας μαμαδίστικο φαγητό

Παστίτσιο και light γίνεται; Και όμως με μερικές τροποποιήσεις της κλασικής συνταγής, μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου μαμαδίστικο φαγητό με όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες! 

υλικά για light παστίτσιοΥλικά για 15 κομμάτια:

  • 1 πακέτο μακαρόνια παστίτσιο Νο2 ολικής άλεσης (500γρ)
  • 1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλο
  • 2 ξερά κρεμμύδια (250 γρ)
  • 1 κονσέρβα κονκασέ (400 γρ)
  • 450 γρ κατεψυγμένα μανιτάρια 
  • 1 κ.γ. λάδι για τον κιμά
  • 1 κ.σ. λάδι για τα μακαρόνια
  • 400 γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 αυγό
  • 200 γρ τυρί τριμμένο light
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα κουρκουμά

Εκτέλεση

light παστίτσιο

  1. Αφού πολτοποιήσουμε το κρεμμύδι στο μούλτι, το προσθέτουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το σοτάρουμε με μία κουταλιά λάδι
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά 
  3. Ρίχνουμε μέσα στο κρεμμύδι τα μανιτάρια
  4. Προσθέτουμε και τον κιμά και καθώς τον σοτάρουμε, τον σπάμε με μια κουτάλα.
  5. Πολτοποιούμε την ντομάτα κονκασέ στο μούλτι και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα
  6. Βράζουμε για περίπου 30’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του
  7. Παράλληλα βράζουμε και τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  8. Ανακατεύουμε το γιαούρτι και το αυγό για να φτιάξουμε τη light μπεσαμέλ
  9. Όταν βράσουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Προσθέτουμε μια κουταλιά λάδι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
  10. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του τριμμένου τυριού στα μακαρόνια και ανακατεύουμε
  11. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και την light μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί από πάνω
  12. Ψήνουμε για περίπου 40’ στους 180 βαθμούς στον αέρα

Έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

 

παστίτσιο light

Light Pasticciο

Can pastitsio be made light? Absolutely! With a few tweaks to the classic recipe, you can enjoy your favorite homemade dish with as few calories as possible!

Ingredients for 15 portions:

  • 500g thick wholewheat pasta Νο2
  • 1kg minced lean chicken breast
  • 2 onions (250g)
  • 400g tomato sauce
  • 450g frozen sliced mushrooms
  • 1 teaspoon olive oil for the minced chicken meat
  • 1 tablespoon for the pasta
  • 400g yogurt 2% fat
  • 1 egg
  • 200g grated cheese light
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch black pepper
  • 1 pinch turmeric

Procedure:

κομμάτι light παστίτσιο

  1. Grate the onion, add it to a saucepan with a teaspoon of olive oil and saute it
  2. Add the salt, pepper and turmeric
  3. Add the frozen mushrooms to the saucepan and cook for 5’
  4. Add the minced chicken meat to the saucepan and cook it for about 10’ 
  5. Add the tomato sauce and cook the minced chicken breast for another 30’ until all liquid has been evaporated
  6. In the meantime, cook the pasta in a separate pan according to the manufacturer’s instruction
  7. Mix the yogurt with the egg in a mixing bowl to make the light bechamel sauce
  8. When the pasta is ready, strain them and place them in a pan. Add the olive oil and the half quantity of the grated cheese and stir the ingredients in the pan
  9. Add on top the minced chicken, then the light bechamel sauce, and finally the rest of the grated cheese light
  10. Bake for about 40’ at 180 degrees Celsius

Enjoy!

 

 

 

Light Pasticciο nutrition value

Δες επίσης: