Παστίτσιο: το αγαπημένο μας μαμαδίστικο φαγητό
Παστίτσιο και light γίνεται; Και όμως με μερικές τροποποιήσεις της κλασικής συνταγής, μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου μαμαδίστικο φαγητό με όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες!
Υλικά για 15 κομμάτια:
- 1 πακέτο μακαρόνια παστίτσιο Νο2 ολικής άλεσης (500γρ)
- 1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλο
- 2 ξερά κρεμμύδια (250 γρ)
- 1 κονσέρβα κονκασέ (400 γρ)
- 450 γρ κατεψυγμένα μανιτάρια
- 1 κ.γ. λάδι για τον κιμά
- 1 κ.σ. λάδι για τα μακαρόνια
- 400 γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 αυγό
- 200 γρ τυρί τριμμένο light
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 πρέζα κουρκουμά
Εκτέλεση
- Αφού πολτοποιήσουμε το κρεμμύδι στο μούλτι, το προσθέτουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το σοτάρουμε με μία κουταλιά λάδι
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά
- Ρίχνουμε μέσα στο κρεμμύδι τα μανιτάρια
- Προσθέτουμε και τον κιμά και καθώς τον σοτάρουμε, τον σπάμε με μια κουτάλα.
- Πολτοποιούμε την ντομάτα κονκασέ στο μούλτι και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα
- Βράζουμε για περίπου 30’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του
- Παράλληλα βράζουμε και τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι και το αυγό για να φτιάξουμε τη light μπεσαμέλ
- Όταν βράσουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Προσθέτουμε μια κουταλιά λάδι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του τριμμένου τυριού στα μακαρόνια και ανακατεύουμε
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και την light μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί από πάνω
- Ψήνουμε για περίπου 40’ στους 180 βαθμούς στον αέρα
Έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Light Pasticciο
Can pastitsio be made light? Absolutely! With a few tweaks to the classic recipe, you can enjoy your favorite homemade dish with as few calories as possible!
Ingredients for 15 portions:
- 500g thick wholewheat pasta Νο2
- 1kg minced lean chicken breast
- 2 onions (250g)
- 400g tomato sauce
- 450g frozen sliced mushrooms
- 1 teaspoon olive oil for the minced chicken meat
- 1 tablespoon for the pasta
- 400g yogurt 2% fat
- 1 egg
- 200g grated cheese light
- 1 pinch salt
- 1 pinch black pepper
- 1 pinch turmeric
Procedure:
- Grate the onion, add it to a saucepan with a teaspoon of olive oil and saute it
- Add the salt, pepper and turmeric
- Add the frozen mushrooms to the saucepan and cook for 5’
- Add the minced chicken meat to the saucepan and cook it for about 10’
- Add the tomato sauce and cook the minced chicken breast for another 30’ until all liquid has been evaporated
- In the meantime, cook the pasta in a separate pan according to the manufacturer’s instruction
- Mix the yogurt with the egg in a mixing bowl to make the light bechamel sauce
- When the pasta is ready, strain them and place them in a pan. Add the olive oil and the half quantity of the grated cheese and stir the ingredients in the pan
- Add on top the minced chicken, then the light bechamel sauce, and finally the rest of the grated cheese light
- Bake for about 40’ at 180 degrees Celsius
Enjoy!
Δες επίσης: