Μια πεντανόστιμη «μαγειρίτσα» με λίγες θερμίδες 

Είναι αλάδωτη, vegan και νηστίσιμη! Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτοχημικές ουσίες και φυτικές ίνες!

υλικά για vegan μανιταρόσουπαΥλικά για 6 μερίδες:

  • 1 μικρό πράσο (60γρ)
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (75γρ)
  • 500γρ μανιτάρια portobello
  • 250γρ λευκά μανιτάρια
  • 220γρ μανιτάρια shiitake
  • 1 κεφάλι μαρούλι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 ξερά κρεμμύδια (160γρ)
  • 80γρ πλιγούρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κουκουρμά
  • 5 ποτήρια νερό
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 25γρ ταχίνι ολικής

vegan μανιταρόσουπα με ταχίνι και λεμόνι

 

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά
  • Προσθέτουμε στη χύτρα ταχύτητας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πλιγούρι, 1 ποτήρι νερό και τα μπαχαρικά
  • Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και το υπόλοιπο νερό
  • Ανακατεύουμε
  • Βράζουμε στη χύτρα ταχύτητας για 10΄
  • Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τη χύτρα πάνω στο κλειστό μάτι με κλειστό καπάκι μέχρι να κρυώσει
  • Χτυπάμε στο multi το χυμό λεμονιού με το ταχίνι
  • Ανοίγουμε τη χύτρα, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το μίγμα λεμονιού με το ταχίνι και ανακατεύουμε και πάλι

Και η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

 

 

μαγειρίτσα

Vegan Mushroom soup

A low kcal delicious vegan mushroom soup! High in antioxidants, various phytochemicals, and fiber!

Ingredients for 6 portions:

  • 1 small leek (60g)
  • vegan μανιταρόσουπα με λίγες θερμίδες1 small bunch of spring onions (75g)
  • 500g portobello mushrooms
  • 250g mutton mushrooms
  • 220g shiitake mushrooms
  • 1  lettuce head
  • 1 bunch dill
  • 2 onions (160g)
  • 80g groats
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch black pepper
  • 1 pinch turmeric
  • 5 glasses of water
  • Juice of 2 lemons
  • 25g whole grain tahini sauce

Procedure:

  • Wash and cut into small pieces all vegetables
  • Add in the pressure cooker, the chopped onion, the groats, 1 glass of water, and the spices
  • When it starts to boil, add the rest of the vegetables and water
  • Stir all ingredients
  • Cook in the pressure cooker for 10’
  • Turn the heat off and let the pressure cooker on the stove with the lid closed until it cools down
  • Mix the lemon juice with tahini sauce
  • Open the lid, stir well, add the mixed lemon/tahini sauce and stir again

Ready!

Enjoy!

 

mushroom soup

Δες επίσης: