Μια πεντανόστιμη «μαγειρίτσα» με λίγες θερμίδες και φουλ σε γεύση! Είναι αλάδωτη, βίγκαν και νηστίσιμη! Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτοχημικές ουσίες και φυτικές ίνες!

υλικά για vegan μανιταρόσουπαΥλικά για 6 μερίδες

  • 1 μικρό πράσο (60γρ)
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (75γρ)
  • 500γρ μανιτάρια portobello
  • 250γρ λευκά μανιτάρια
  • 220γρ μανιτάρια shiitake
  • 1 κεφάλι μαρούλι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 ξερά κρεμμύδια (160γρ)
  • 80γρ πλιγούρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κουκουρμά
  • 5 ποτήρια νερό
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 25γρ ταχίνι ολικής

Εκτέλεση

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά
  • Προσθέτουμε στη χύτρα ταχύτητας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πλιγούρι, 1 ποτήρι νερό και τα μπαχαρικά
  • Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και το υπόλοιπο νερό
  • Ανακατεύουμε
  • Βράζουμε στη χύτρα ταχύτητας για 10΄
  • Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τη χύτρα πάνω στο κλειστό μάτι με κλειστό καπάκι μέχρι να κρυώσει
  • Χτυπάμε στο multi το χυμό λεμονιού με το ταχίνι
  • Ανοίγουμε τη χύτρα, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το μίγμα λεμονιού με το ταχίνι και ανακατεύουμε και πάλι

vegan μανιταρόσουπα με ταχίνι και λεμόνι

Έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

διατροφική αναλυση vegan μανιταρόσουπα με λίγες θερμίδεςVegan Mushroom soup

 

A low kcal delicious vegan mushroom soup! High in antioxidants, various phytochemicals and fiber!

Ingredients for 6 portions

  • 1 small leek (60g)
  • 1 small bunch of spring onions (75g)
  • 500g portobello mushrooms
  • 250g mutton mushrooms
  • 220g shiitake mushrooms
  • 1  lettuce head
  • 1 bunch dill
  • 2 onions (160g)
  • 80g groats
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch black pepper
  • 1 pinch turmeric
  • 5 glasses of water
  • Juice of 2 lemons
  • 25g wholegrain tahini sauce

vegan μανιταρόσουπα με λίγες θερμίδες

Procedure

  • Wash and cut into small pieces all vegetables
  • Add in the pressure cooker, the chopped onion, the groats, 1 glass of water and the spices
  • When it starts to boil, add the rest of the vegetables and water
  • Stir all ingredients
  • Cook in the pressure cooker for 10’
  • Turn the heat off and let the pressure cooker on the stove with the lid closed until it cools down
  • Mix the lemon juice with tahini sauce
  • Open the lid, stir well, add the mixed lemon/tahini sauce and stir again

Ready!

Enjoy!

1 portion of vegan mushroom soup yields 133kcal, 7.5g protein, 3g fat, 22.4g carbs, 5.4g fiber