Μία υγιεινή vegan συνταγή

Σήμερα το μενού έχει μανιτάρια φρικασέ. Αν δε βρεις βλίτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο πράσινο φυλλώδες λαχανικό (π.χ. σπανάκι, kale, μαρούλι)

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 500γρ μανιτάρια άσπρα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 200mL νερό
  • 500γρ χόρτα επιλογής (σπανάκι, βλίτα, κτλ.)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κουκουρμά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια
  2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια
  3. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο
  4. Τοποθετούμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα με το νερό και τα σιγοβράζουμε
  5. Στη συνέχεια τοποθετούμε και τα χόρτα ψιλοκομμένα (αφού έχουν πλυθεί)
  6. Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για περίπου 30’
  7. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε

Έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

*Μπορείς να προσθέσεις αυγολέμονο (επιπλέον 45kcal, 4γρ πρωτεΐνη, 3γρ λιπαρά ανά μερίδα) ή τυρί φέτα (1 σπιρτόκουτο ανά μερίδα) στη συνταγή (επιπλέον 68kcal, 7γρ πρωτεΐνη, 4γρ λιπαρά, 0,9γρ υδατάνθρακες ανά μερίδα).

μανιτάρια φρικασέ

Mushroom Fricassee

 

A vegan, healthy, and delicious recipe!

Ingredients for 2 portions:

  • 500g white mushrooms
  • 1 bunch of fresh onions
  • 1 bunch of fresh dill
  • 200mL water
  • 500g green leafy vegetables (eg. Kale, spinach)
  • 2Tbsp olive oil
  • Juice from 1 lemon
  • 1 pinch of salt
  • 1 pinch black pepper
  • 1 pinch turmeric

Procedure:

  1. Clean and cut the mushrooms
  2. Clean and cut the fresh onions
  3. Clean and cut the fresh dill
  4. Place the ingredients in a saucepan with water and simmer in low temperature
  5. Next, cut the green leafy vegetables, place them in the saucepan with the rest ingredients, and boil them at low temperature for about 30’
  6. Add the olive oil, the lemon juice, and the spices and mix all

Ready!

Enjoy!!

1 portion mushroom fricassee yields 263kcal, 16.8g protein, 15.5g fat, 25g carbohydrates, 10.6g fiber

*You can whisk one egg with the lemon juice to get “avgolemono” (for an extra 45kcal, 4g protein, 4g fat per portion) or feta cheese (as big as 1 matchbox per portion) in the recipe (for an extra 68kcal, 7g protein, 4g fat, 0.9g carbohydrates per portion).

Mushroom Fricassee

Δες επίσης: