Μια ζεστή, θρεπτική και αρωματική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Αυτό το ζεστό και θρεπτικό κάρυ με μανιτάρια, σπανάκι και γλυκοπατάτα είναι η τέλεια επιλογή για τις κρύες μέρες που έρχονται! Η συνταγή είναι γεμάτη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες για σε κρατά χορτάτο/η και γεμάτο/η ενέργεια. Η καρύδα και τα μπαχαρικά του δίνουν μια ελαφριά, εξωτική πινελιά που θα σε κάνει να το αγαπήσεις. Δοκίμασέ το και μοιράσου τη γνώμη σου στα social media μας.
Υλικά για 4 μερίδες (κάθε μερίδα ζυγίζει 330γρ):
- 1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι -120γρ, 100γρ καθαρισμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 τριμμένη μελιτζάνα (380γρ) -280γρ καθαρισμένη
- 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια (700γρ με τη φλούδα)
- 500γρ άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 350γρ φύλλα σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
- 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
- ½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 250mL γάλα καρύδας light
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε την τριμμένη μελιτζάνα, τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια, τα κομμένα μανιτάρια, το σπανάκι και τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
- Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσουν
- Μόλις μαραθούν (μετά από περίπου 20’-25’) τα λαχανικά προσθέτουμε το γάλα καρύδας, μαγειρεύουμε για άλλα 5’ ανακατεύοντας συνέχεια το φαγητό, κλείνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το φαγητό να μείνει για 30’
Και το κάρυ με μανιτάρια, σπανάκι και γλυκοπατάτα είναι έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Mushrooms, spinach, and sweet potato curry
This warm and nourishing mushroom, spinach, and sweet potato curry is the perfect choice for the chilly days! Packed with protein and fiber to keep you full and energized, it has a light, exotic twist from coconut and spices you’ll love. Give it a try and share your thoughts on our social media!
Ingredients for 4 portions (each portion weighs 300g/10.6oz):
- 1 finely cut red onion -120g (100g peeled)
- 1 Tbsp olive oil
- 1 grated aubergine (eggplant) -380g (280g peeled)
- 2 sweet potatoes cut into small cubes (700g)
- 500g button mushrooms
- 350g spinach leaves
- 250mL coconut milk light
- 1 tsp curry powder
- ½ tsp ginger powder
- 1 pinch salt
Procedure:
- We sauté the onion with the olive oil
- We add the grated aubergine, the sweet potato cubes, the sliced mushrooms, the spinach, and the spices in the saucepan at medium fire
- We mix the ingredients regularly to avoid sticking on the pan
- Once the vegetables have been slightly cooked (after about 20-25’), add the coconut milk, cook for another 5’ while stirring up the food, turn off the stove, close the saucepan lid, and let the food stay for 30’
Ready!
Enjoy!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: