Μία διαφορετική ελαφρυά, χορταστική και πολύχρωμη συνταγή!
Ο μπακαλιάρος αποτελεί ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο και εδώ θα δούμε μία διαφορετική ελαφρυά, χορταστική και πολύχρωμη συνταγή, πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες!
Η συνταγή βγάζει 4 μερίδες
Υλικά:
- 250γρ φακές beluga
- 2 καρότα
- 4 μικρά κολοκυθάκια
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμυδάκια
- 200γρ φασολάκια καθαρισμένα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κιλό μπακαλιάρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις φακές beluga για 20’ περίπου (η αναλογία νερό προς φακές είναι 2:1) και τος αφήνουμε να κρυώσουν
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα καρότα, κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, τα φασολάκια και την πιπεριά και βράζουμε για 5’ στον ατμό και τα αφήνουμε τα κρυώσουν
- Τοποθετούμε τις φακές και τα λαχανικά σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
- Ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται για 25’ στον ατμό.
- Καθαρίζουμε το ψάρι από τα κόκκαλα
- Τοποθετούμε με μία κουτάλα τις φακές με τα λαχανικά σε ένα πιάτο, από πάνω τοποθετούμε ένα κομμάτι μπακαλιάρο και από πάνω βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Προαιρετικά από πάνω μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καλή απόλαυση!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω:
- Γαύρος στο φούρνο με πιπεριές φλωρίνης
- Light παστίτσιο με κιμά κοτόπουλο, μανιτάρια και light μπεσαμέλ
- Μπακαλιάρος στον ατμό με μαύρες φακές