fbpx

Μπακαλιάρος στον ατμό με μαύρες φακές

Ο μπακαλιάρος αποτελεί ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο και εδώ θα δούμε μία διαφορετική ελαφρυά, χορταστική και πολύχρωμη συνταγή, πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες!

Η συνταγή βγάζει 4 μερίδες

Υλικά

  • 250γρ φακές beluga
  • 2 καρότα
  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμυδάκια
  • 200γρ φασολάκια καθαρισμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό μπακαλιάρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
μπακαλιάρος

Παρασκευή

  • Βράζουμε τις φακές beluga για 20’ περίπου (η αναλογία νερό προς φακές είναι 2:1) και τος αφήνουμε να κρυώσουν
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα καρότα, κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, τα φασολάκια και την πιπεριά και βράζουμε για 5’ στον ατμό και τα αφήνουμε τα κρυώσουν
  • Τοποθετούμε τις φακές και τα λαχανικά σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
  • Ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται για 25’ στον ατμό.
  • Καθαρίζουμε το ψάρι από τα κόκκαλα
  • Τοποθετούμε με μία κουτάλα τις φακές με τα λαχανικά σε ένα πιάτο, από πάνω τοποθετούμε ένα κομμάτι μπακαλιάρο και από πάνω βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Προαιρετικά από πάνω μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καλή απόλαυση!

μπακαλιάρος
μπακαλιάρος

Αν θέλετε να δοκιμάσετε και άλλη συνταγή με ψάρι, μπορείτε να δείτε τη συνταγή μου: Γαύρος στο φούρνο με πιπεριές φλωρίνης!
Ακολουθήστε με στο instagram και στο facebook για να βλέπετε πρώτοι νέα άρθρα και συνταγές!

2020-06-26T16:23:09+00:0026/06/2020|Blog, Συνταγές|