Μια light εκδοχή της σαλάτας ντάκος
Έπιασαν πάλι οι ζέστες και αν θέλεις κάτι ελαφρύ, η light εκδοχή της σαλάτας ντάκος είναι η ιδανική λύση. Συνδυάζει πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, «καλά» λιπαρά με πολλές βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικές ουσίες.
Υλικά για 1 μερίδα:
- 1 ντομάτα (200γρ)
- 4 μικρά παξιμάδια χαρουπιού (28γρ)
- 2 κ.σ. cottage cheese (100γρ)
- 4 ελιές (20γρ)
- 3-4 φύλλα βασιλικού
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τη ντομάτα ελαφρώς στον πολυκόφτη.
- Βρέχουμε τα παξιμάδια με 3-4 σταγόνες νερό
- Βάζουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα, μετά το cottage, τις ελιές και από πάνω στολίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι
Καλή απόλαυση!
The light version of the Greek salad Dakos
The heat is back, and if you’re looking for something light, the light version of Dakos salad is the perfect solution. It combines protein, carbohydrates, fiber, “good” fats, and plenty of vitamins, minerals, and phytochemicals.
Ingredients for one portion:
- 1 tomato (200g)
- 4 small carob rusks (28g)
- 2 heaped Tbsp cottage cheese (100g)
- 4 olives (20g)
- 3-4 basil
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch salt
Preparation:
- Wet the rusks with 3-4 water drops (in case the rusks are not mini size you can break them into smaller pieces with your hands)
- Place the rusks in a salad bowl
- Chop the tomato in small dice or alternatively, you can use your kitchen blender to chop the tomato
- Place the chopped tomatoes on top of the rusks, then the cottage cheese, and on top of the olives and the basil leaves
Enjoy!
Δες επίσης: