Ένα χορτοφαγικό πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες
Έτοιμος/η να βουτήξεις σε μια νέα έκρηξη γεύσεων; Αν ναι, τότε σου έχω ντοματόρυζο με καστανό ρύζι, μια vegan συνταγή πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.
Υλικά για 3 μερίδες ντοματόρυζο:
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι καστανό ρύζι (250γρ)
- 4 ντομάτες
- Λίγο φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρώς με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα
- Προσθέτουμε το καστανό ρύζι και το σοτάρουμε
- Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια βρασμένο νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει
- Αλέθουμε τις ντομάτες με τον βασιλικό
- Ζεσταίνουμε λίγο τον χυμό ντομάτας και τις προσθέτουμε και αυτές στο ρύζι
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά
- Μόλις εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά της για τουλάχιστον 20’
Το ντοματόρυζο είναι έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Μπορούμε να σερβίρουμε τη κάθε μερίδα με 1 σπιρτόκουτο τυρί φέτα light, 1 κ.σ. ελιές και φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Tomato Rice
Ready to dive into a burst of flavor? If yes, then it’s time for brown rice with tomato, a hearty vegetarian dish that is rich in fiber and vitamins.
Ingredients for 3 portions:
- 1 onion
- 1 Tbsp olive oil
- 250g brown rice
- 4 medium tomatoes
- Basil leaves
- 1 pinch salt
- 1 pinch black pepper
Procedure:
- In a pan, we cut the onion into small pieces
- Add the brown rice and lightly sauté it
- Add 2 glasses of hot water to the pan and the rice boil
- Blend the tomatoes with the basil leaves
- Slightly warm the tomato juice and pour it into the pan
- Add the spices
- When the most fluid part has evaporated, switch off the stove, close the lid of the pan let the rice absorb the remaining fluid for at least 20’
Enjoy!
To make it fancier, you can also serve the tomato rice with 1 small piece of crumbled feta cheese reduced fat (30g), pitted black Kalamata olives, and fresh basil leaves.
Δες επίσης: