Μία αγαπημένη παραλλαγή της φακής που μας μαγείρευε η μαμά μου όταν ήμασταν μικρά με τον αδελφό μου. Πολλές φορές στο σπίτι «γκρινιάζουν» τα παιδιά μου ότι δε θέλουν να φάνε και πάλι φακές. Κάνω τη συγκεκριμένη συνταγή και είμαστε όλοι χαρούμενοι!! Τα παιδιά δε νιώθουν ότι τρώνε συνέχεια το ίδιο και εγώ ότι παίρνουν ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών με μιας.

lentils with coconut milkΥλικά για 6 άτομα

500γρ φακές

6 καρότα

1 ξερό κρεμμύδι

1 κομμάτι (περίπου 5εκ) φρέσκο τζίντζερ

3 κ.σ. ρύζι αναποφλοίωτο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Κουκουρμάς

150mL γάλα καρύδας ελαφρύ

Παρασκευή

  • Άφου έχουμε ξεπλύνει τις φακές τις αφήνουμε για 3 ώρες να μουσκέψουν
  • Καθαρίζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ (εγώ τα αφήνω ολόκληρα, δεν τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια)
  • Αφού περάσουν 3 ώρες βάζουμε τις φακές στη χύτρα ταχύτητας και προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κουκουρμά και νερό
  • Βράζουμε για 20’ στη χύτρα ταχύτητας
  • Αφού κρυώσει η χύτρα και μπορούμε να ανοίξουμε το καπάκι της με ασφάλεια, βγάζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ από τη χύτρα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και το γάλα καρύδας και αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί με τη ράβδο.
  • Προσθέτουμε τα αλεσμένα λαχανικά με το γάλα καρύδας στη χύτρα με τις φακές και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.

lentil soup

 

 

 

 

 

 

 

Καλή απόλαυση!!

 

 

 

 

nutrition analysis lentil soup