Mία υγιεινή παραλλαγή της φακής
Σήμερα θα ετοιμάσουμε μία αγαπημένη παραλλαγή της φακής που μας μαγείρευε η μαμά μου όταν ήμασταν μικροί με τον αδελφό μου. Πολλές φορές στο σπίτι «γκρινιάζουν» τα παιδιά μου ότι δε θέλουν να φάνε και πάλι φακές. Έτσι, κάνω τη συγκεκριμένη συνταγή και είμαστε όλοι χαρούμενοι! Με αυτήν την παραλλαγή διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά της φακής ενώ παράλληλα αρέσει στα παιδιά χωρίς να παραπονιούνται ότι τρώνε συνέχεια το ίδιο.
Υλικά για 6 άτομα:
- 500γρ φακές
- 6 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κομμάτι (περίπου 5εκ) φρέσκο τζίντζερ
- 3 κ.σ. ρύζι αναποφλοίωτο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- Κουκουρμάς
- 150mL γάλα καρύδας ελαφρύ
Παρασκευή:
- Άφου έχουμε ξεπλύνει τις φακές τις αφήνουμε για 3 ώρες να μουσκέψουν
- Καθαρίζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ (εγώ τα αφήνω ολόκληρα, δεν τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια)
- Αφού περάσουν 3 ώρες βάζουμε τις φακές στη χύτρα ταχύτητας και προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κουκουρμά και νερό
- Βράζουμε για 20’ στη χύτρα ταχύτητας
- Αφού κρυώσει η χύτρα και μπορούμε να ανοίξουμε το καπάκι της με ασφάλεια, βγάζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ από τη χύτρα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και το γάλα καρύδας και αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί με τη ράβδο.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα λαχανικά με το γάλα καρύδας στη χύτρα με τις φακές και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Δες επίσης: