Ψάχνεις συνοδευτικό για τα μεσημεριανά σου; Πάρε μια ιδέα με πουρέ καρότου με ρεβίθια που μπορείς να απολαύσεις τόσο μόνο του όσο και ως κυρίως γεύμα. 

 

Υλικά για 2 μερίδεςυλικά για τον πουρέ

  • 100γρ ρεβίθια ξερά
  • 7 μικρά καρότα (300γρ)
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

εκτέλεση πουρέ

  1. Αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε νερό για 24 ώρες
  2. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα
  3. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 40’
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  5. Αλέθουμε τα υλικά με το ραβδομπλέντερ

 

Και ο π0υρές είναι έτοιμος!

 

Καλή απόλαυση!

 

CARROT AND CHICKPEAS PUREE 

Are you looking for a side dish for your lunches? Get inspired with carrot mash with chickpeas, perfect for enjoying on its own or as a main course.

πουρές καρότου

Ingredients for 2 portions

  • 100g dried chickpeas
  • 7 small carrots (300g)
  • Zest from 1 orange
  • 1 Tbsp olive oil

πιάτο με πουρέ καρότου και ρεβίθια

 

 

 

 

Procedure

  1. Let the chickpeas in tap water to soak for 24 hours
  2. Peel the carrots
  3. Boil all the ingredients for 40’
  4. Add the olive oil and blend all ingredients with the beamer

 

 

Ready!

Enjoy!

τελικό πιάτο με πουρέ

Each portion yields 303 kcal, 11,4 g protein, 10,1 g fat, 44,7 g carbs, 12,9 g fiber

 

διατροφική αξία πιάτου

Δες επίσης: