Ζεστά, γλυκά και πεντανόστιμα ψητά λαχανικά που θα απογειώσουν το τραπέζι σου

Τα ψητά λαχανικά είναι ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και ισορροπημένο γεύμα ή συνοδευτικό, γεμάτα φυσική γλύκα και αρώματα. Με τη βοήθεια του μελιού και του βαλσάμικου, αποκτούν μια μοναδική γευστική διάσταση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Δοκίμασε τα σήμερα και απόλαυσε ένα πιάτο γεμάτο χρώμα, γεύση και υγεία. Κατάλληλα για χορτοφάγους και όσους θέλουν να απολαύσουν κάτι ελαφρύ αλλά και χορταστικό.

υλικά για ψητά λαχανικά

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 1 σελινόριζα (740γρ, 450γρ ξεφλουδισμένη)
  • 6 κόκκινα ραπανάκια (125γρ, 100γρ ξεφλουδισμένα)
  • 2 καρότα (210γρ, 150γρ ξεφλουδισμένα)
  •  1 κόκκινο κρεμμύδι (200γρ, 170γρ ξεφλουδισμένο)
  • 1 φινόκιο (350γρ, 250γρ καθαρισμένο)
  • 2 βολβούς από παντζάρια (350γρ, 300γρ ξεφλουδισμένα)
  • 1 κ.σ. μέλι (20γρ)
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο (20γρ)
  • 1 κ.σ. λάδι (10γρ)
  • 50mL νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

ταψί με ψητά λαχανικά

  1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε στικ ή ροδέλες (εκτός από τα ραπανάκια που τα αφήνουμε ολόκληρα)
  2. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε το μέλι, το ξύδι βαλσάμικο, το λάδι, το νερό και τα μπαχαρικά
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά
  4. Ψήνουμε στους 200οC για 30’

Και τα ψητά λαχανικά μας είναι έτοιμα!

Καλή απόλαυση!

 

διατροφική ανάλυση από ψητά λαχανικά

Roasted vegetables

Roasted veggies are the perfect choice for a nutritious and balanced meal or side dish, bursting with natural sweetness and rich aromas. The touch of honey and balsamic vinegar adds a unique depth of flavor that will delight both kids and adults. Try it today and enjoy a dish full of color, taste, and health. Perfect for vegetarians and anyone looking for a light yet satisfying option!

τελικό πιάτο

Ingredients for 6 portions:

  • 1 celery root -celeriac (740g, 450g peeled)
  • 6 red radishes (125g, 100g peeled)
  • 2 carrots (210g, 150g peeled)
  • 1 red onion (200g, 170g peeled)
  • 1 fennel bulb (350g, 250g peeled)
  • 2 beetroot bulbs (350g, 300g peeled)
  • 1 Tbsp honey (20g)
  • 2 Tbsp balsamic vinegar (20g)
  • 1 Tbsp olive oil (10g)
  • 50mL water
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch black pepper

 

Procedure:

  1. Cut all vegetables into sticks or round slices (except for the radishes that remain whole)
  2. Place the vegetables in a pan and add the honey, balsamic vinegar, olive oil, water, and spices
  3. Mix all ingredients
  4. Bake at 200οC (332 οF) for 30’

Ready!

Enjoy!

nutrition analysis

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: