fbpx

Ψητά ροδάκινα με γιαούρτι

Ένα γλυκόξινο δροσερό light γλυκό!

Υλικά για 1 μερίδα ψητά ροδάκινα με γιαούρτι

  • 1 ροδάκινο (100γρ)
  • 200ml νερό
  • 50γρ γιαούρτι 2% λιπαρά

Υλικά για το σιρόπι

  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 στικ κανέλας
  • 50ml νερό
ψητά ροδάκινα

Παρασκευή

  • Κόβουμε τα ροδάκινα σε ροδέλες
  • Προσθέτουμε τις ροδέλες ροδάκινο και το νερό σε ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε για 5’ από τη μία και 5’ από την άλλη μέχρι να μαλακώσει το ροδάκινο
  • Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8’ μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  • Σερβίρουμε τα ψητά ροδάκινα σε ένα πιάτο, περιχύνουμε το σιρόπι και από πάνω προσθέτουμε το γιαούρτι.
2020-10-02T14:52:09+00:0020/07/2020|Blog, Συνταγές|