Ένα γλυκόξινο δροσερό light γλυκό!

Υλικά για 1 μερίδα ψητά ροδάκινα με γιαούρτι:

  • 1 ροδάκινο (100γρ)
  • 200ml νερό
  • 50γρ γιαούρτι 2% λιπαρά

Υλικά για το σιρόπι:

  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 στικ κανέλας
  • 50ml νερό
ψητά ροδάκινα

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα ροδάκινα σε ροδέλες
  2. Προσθέτουμε τις ροδέλες ροδάκινο και το νερό σε ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε για 5’ από τη μία και 5’ από την άλλη μέχρι να μαλακώσει το ροδάκινο
  3. Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8’ μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  4. Σερβίρουμε τα ψητά ροδάκινα σε ένα πιάτο, περιχύνουμε το σιρόπι και από πάνω προσθέτουμε το γιαούρτι.

Και το πιάτο μας είναι έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

ψητά ροδάκινα με γιαούρτι

Δοκίμασε και αυτές την απίθανες υγιεινές και θρεπτικές συνταγές: