Ιδανικό πρώτο πιάτο για το μπάρμπεκιου

Το καλοκαίρι το μπάρμπεκιου έχει την τιμητική του! Όλοι το ξέρουμε αυτό. Συχνά, όμως, στο γραφείο πολλοί πελάτες μου με ρωτάνε τι να βγάλουν σαν πρώτο πιάτο στο μπάρμπεκιου.

Ιδού, λοιπόν, μία πενταντόστιμη και light συνταγή που πίστεψέ με…θα τους ξετρελάνει όλους!

υλικά για ψητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας, τυρί και βασιλικόΥλικά 5 φέτες μελιτζάνας

  • 470γρ μελιτζάνα (1 ολόκληρη μελιτζάνα φούσκα)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα χοντρό αλάτι
  • 200γρ ντομάτα (1 μεσαία)
  • 80γρ τυρί ελαφρύ (3 φέτες)
  • Φύλλα βασιλικού

grilled eggplant with tomato sauceΕκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε 5 στενόμακρες φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι
  • Αλείφουμε το ελαιόλαδο με ένα πινέλο σε κάθε φέτα μελιτζάνας
  • Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και το αλάτι
  • Αλέθουμε τη ντομάτα στο μούλτι
  • Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα πάνω από τις μελιτζάνες
  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο στο γκριλ στους 200 οC για περίπου 30’
  • Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και τοποθετουμε το τυρί και τα τα φύλλα βασιλικού από πάνω
  • Ψήνουμε για άλλα 5’ μέχρι να λιώσει το τυρί

Και…Voilà!

Καλή απόλαυση!

διατροφική ανάλυση μελιτζάνα

Grilled Eggplant with Tomato, Cheese Light, and Fresh Basil Leaves

Summertime is barbecue season! We all know that, right? However, many of my clients keep asking me “What should I cook first on a barbecue?”

Well…here is a yummy and incredibly light recipe that will sweep you off your feet.

Crank up the barbie and let’s get started!

Ingredients for 5 eggplant slices

  • 470g eggplant (1 whole eggplant)
  • 2 Tbsp olive oil
  • 1 pinch black pepper
  • 1 pinch salt
  • 200g tomato (1 medium)
  • 80g cheese light (3 slices)
  • Basil leaves

low kcal grilled eggplant with light cheese and tomatoProcedure

  • We peel “zebra stripes” down the eggplant and cut off the stem and end of the eggplant
  • Cut the eggplant height-wise into oval slices (not width-wise into rounds)
  • Brush them with olive oil
  • Add black pepper and salt on top
  • Blend the tomato in a blender and add it on top of the eggplant spices
  • Bake it in the oven at 200 οC (392 oF) for about 30’
  • Take the eggplant out of the oven and place the cheese and basil on top
  • Bake for another 5’ up until the cheese melts

And…Voilà!

Try this out!

Enjoy!

nutrition value eggplant

Δες επίσης: