Το απόλυτο υγιεινό και γευστικό συνοδευτικό
Αν ψάχνεις έναν εύκολο και θρεπτικό τρόπο να απολαύσεις το κουνουπίδι, αυτή η συνταγή είναι ό,τι χρειάζεσαι! Το ψήσιμο αναδεικνύει τη φυσική του γεύση, ενώ το πέστο και το ξύδι του δίνουν μια υπέροχη αρωματική ένταση. Η προσθήκη φουντουκιών και ρόκας προσφέρει τραγανή υφή και επιπλέον θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας το ιδανικό συνοδευτικό ή ακόμα και ένα ελαφρύ γεύμα. Είναι μια γρήγορη, εύκολη και υγιεινή επιλογή που θα λατρέψεις. Πάμε να ξεκινήσουμε!
Υλικά για 4 μερίδες (κάθε μερίδα ζυγίζει περίπου 300γρ):
- 1 κουνουπίδι (περίπου 1,5κιλά)
- 5 κ.σ. ξύδι (30γρ)
- 2 κ.σ. πέστο (50γρ)
- 1 χούφτα φουντούκια ωμά -περίπου 25 μικρά (30γρ)
- 1 χούφτα ρόκα (80γρ)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το κουνουπίδι και το τοποθετούμε στον κάδο του airfryer
- Ανακατεύουμε το πέστο με το ξύδι και χύνουμε πάνω από το κουνουπίδι
- Ψήνουμε στο airfryer στους 180oC για 10’
- Σερβίρουμε το κουνουπίδι στο πιάτο και πασπαλίζουμε από πάνω τα σπασμένα φουντούκια
Καλή απόλαυση!
Baked Cauliflower
If you’re looking for an easy and nutritious way to enjoy cauliflower, this recipe is just what you need! Roasting enhances its natural flavor, while the pesto and vinegar add a delicious aromatic touch. Adding hazelnuts and arugula provides a crunchy texture and extra nutrients, making it a perfect side dish or even a light meal. It’s a quick, easy, and healthy option you’ll love. Let’s get started!
Ingredients for 4 servings (each serving weighs about 300g):
- 1 cauliflower (about 1.5kg)
- 5 tbsp vinegar (30g)
- 2 tbsp pesto (50g)
- 1 handful of raw hazelnuts – about 25 small ones (30g)
- 1 handful of arugula (80g)
Procedure:
- Wash the cauliflower and place it in the air fryer basket
- Mix the pesto with the vinegar and pour it over the cauliflower
- Cook in the air fryer at 180°C (356°F) for 10 minutes
- Serve on a plate and sprinkle the crushed hazelnuts on top
Enjoy!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: