Μια πεντανόστιμη vegan συνταγή: Ριζότο με μανιτάρια

Υλικά για 4 μερίδες (κάθε μερίδα ζυγίζει 300γρ) ingredients for healthy mushroom risotto

  • 1 κρεμμύδι (150γρ)
  • 20γρ ελαιόλαδο
  • Ρύζι ολικής για ριζότο και γεμιστά (200γρ)
  • 100mL κόκκινο κρασί
  • 400mL βραστό νερό
  • 500γρ μανιτάρια
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 50γρ γαλοτύρι -προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε το ρύζι και το γυρίζουμε λίγο με το κρεμμύδι και το λάδι
  2. Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να το ρουφήξει
  3. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα μανιτάρια (κάποια μανιτάρια τα έχουμε ψιλοκόψει και κάποια είναι ολόκληρα) και τα γυρίζουμε 2-3 φορές
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βραστό νερό και το αλάτι και το πιπέρι
  5. Μόλις βράσει το ρύζι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα
  6. Ανακατεύουμε, κλείνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε το καπάκι για να «δέσει» το ριζότο για 30’
  7. Σερβίρουμε στο πιάτο και στολίζουμε με τον μαϊντανό και προαιρετικά προσθέτουμε το γαλοτύρι

healthy wholegrain risotto with mushrooms

Το ριζότο με μανιτάρια είναι έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

διατροφική αξία

ριζότο διατροφική αξία

 

 

 

 

 

 

 

 

Mushroom Risotto

Get ready for a delicious vegan recipe: risotto and mushrooms.

wholegran risotto with mushroom and cream cheese

Ingredients for 4 portions (each portion weighs 300g)

  • 1 onion (150g)
  • 20g olive oil
  • Brown rice for risotto and stuffed vegetables (200g)
  • 100mL red wine
  • 400mL boiled water
  • 500g mushrooms
  • 1 pinch freshly grated pepper
  • 1 pinch salt
  • Juice from 1 lemon
  • Lemon zest from 1 lemon
  • Α few chopped parsley leaves
  • 50g creamed goat and sheep cheese (galotiri)-optional

Procedure

  1. Finely chop the onion and sauté it with the olive oil. Once it has been sauteed add the rice and mix
  2. Add the red wine and simmer until the wine is absorbed
  3. Once the wine is evaporated, we add the boiled water, the mushrooms (half of the mushrooms are sliced and others remain whole), the spices
  4. Once the rice has been boiled, we add the lemon juice and zest
  5. We stir all the ingredients in the pan, turn off the hot plate, place the lid on the pan, leave it on the warm hot plate and let the risotto“bond” for 30’
  6. Serve on a dish and add the parsley leaves. Optionally you can add cheese

Enjoy!

If you also add the creamed goat and sheep cheese (galotiri), one portion yields 355kcal, 12.7g protein, 11.3g fat, 47.3g carbohydrates, and 4g fiber

nutrition value mushroommushroom and galotiri

Δες επίσης: