Σαλάτα με Σολομό & Αρωματικό Dressing Αβοκάντο-Λεμόνι

Αν αναζητάς μια ελαφριά αλλά χορταστική σαλάτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αυτή η σαλάτα με φρέσκο σολομό, γιαούρτι και dressing αβοκάντο-λεμόνι είναι η ιδανική επιλογή. Ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ το αβοκάντο και το γιαούρτι προσθέτουν υγιεινά λιπαρά. Συνδυάζοντας φρέσκα υλικά και αρωματικά βότανα όπως ο άνηθος, αυτή η συνταγή προσφέρει ισορροπία γεύσης και διατροφής, τέλεια για μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό.

Υλικά για σαλάτα με σολομό

Υλικά για 2 μερίδες (η κάθε μερίδα ζυγίζει περίπου 395γρ):

  • 300γρ φρέσκο σολομό (260γρ ψημένο, 200γρ ψημένο χωρίς πέτσα και αφαιρώντας κάποια καφέ μέρη του σολομού)
  • ½ αβοκάντο (85γρ με τη φλούδα) -να είναι μαλακό
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 μικρό iceberg (380γρ)
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο (10γρ)
  • 25γρ κάπαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Ψήνουμε το φιλέτο σολομού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το κόβουμε σε μικρές λωρίδες
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το αβοκάντο, με το γιαούρτι και το χυμό από λεμόνι
  3. Σε ένα μπολ σαλάτας τοποθετούμε το κομμένο iceberg, τον άνηθο, την κάπαρη και λίγο αλάτι
  4. Τέλος προσθέτουμε τον σολομό και ανακατεύουμε

Και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

διατροφική αξία από σαλάτα με σολομό

Fresh Salmon Salad with Dill and Avocado, Yogurt, and Lemon Dressing

If you’re looking for a light yet filling salad packed with nutrients, this salmon salad with yogurt and avocado-lemon dressing is the perfect choice. Rich in protein and omega-3 fatty acids, the fresh salmon pairs beautifully with creamy avocado, yogurt, and the refreshing aroma of dill. This recipe offers a balanced blend of flavors and nutrition, making it ideal for a healthy lunch or light dinner.

σαλάτα με σολομό άνηθο και dressing αβοκάντο

Ingredients for 2 servings (each serving weighs approximately 395g):

  • 300g fresh salmon (260g cooked, 200g cooked without skin and removing some brown parts of the salmon)
  • ½ avocado (85g with skin) -it should be ripe
  • 200g strained yogurt (2% fat)
  • Juice of 1 lemon
  • 1 small iceberg lettuce (380g)
  • 1 handful of finely chopped dill (10g)
  • 25g capers
  • 1 pinch of salt

 

Procedure:

  1. We cook the salmon fillet in a non-stick pan and cut it into small strips
  2. In a small bowl, we mix the avocado, yogurt, and lemon juice well
  3. In a salad bowl, we place the chopped iceberg lettuce, dill, capers, and a little salt
  4. Finally, we add the salmon and mix everything together

 

Ready!
Enjoy!

nutrition value of Fresh salmon salad with dill and avocado, yogurt and lemon dressing

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: