Σαλάτα με Σολομό & Αρωματικό Dressing Αβοκάντο-Λεμόνι
Αν αναζητάς μια ελαφριά αλλά χορταστική σαλάτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αυτή η σαλάτα με φρέσκο σολομό, γιαούρτι και dressing αβοκάντο-λεμόνι είναι η ιδανική επιλογή. Ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ το αβοκάντο και το γιαούρτι προσθέτουν υγιεινά λιπαρά. Συνδυάζοντας φρέσκα υλικά και αρωματικά βότανα όπως ο άνηθος, αυτή η συνταγή προσφέρει ισορροπία γεύσης και διατροφής, τέλεια για μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό.
Υλικά για 2 μερίδες (η κάθε μερίδα ζυγίζει περίπου 395γρ):
- 300γρ φρέσκο σολομό (260γρ ψημένο, 200γρ ψημένο χωρίς πέτσα και αφαιρώντας κάποια καφέ μέρη του σολομού)
- ½ αβοκάντο (85γρ με τη φλούδα) -να είναι μαλακό
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 μικρό iceberg (380γρ)
- 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο (10γρ)
- 25γρ κάπαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε το φιλέτο σολομού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το κόβουμε σε μικρές λωρίδες
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το αβοκάντο, με το γιαούρτι και το χυμό από λεμόνι
- Σε ένα μπολ σαλάτας τοποθετούμε το κομμένο iceberg, τον άνηθο, την κάπαρη και λίγο αλάτι
- Τέλος προσθέτουμε τον σολομό και ανακατεύουμε
Και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!
Fresh Salmon Salad with Dill and Avocado, Yogurt, and Lemon Dressing
If you’re looking for a light yet filling salad packed with nutrients, this salmon salad with yogurt and avocado-lemon dressing is the perfect choice. Rich in protein and omega-3 fatty acids, the fresh salmon pairs beautifully with creamy avocado, yogurt, and the refreshing aroma of dill. This recipe offers a balanced blend of flavors and nutrition, making it ideal for a healthy lunch or light dinner.
Ingredients for 2 servings (each serving weighs approximately 395g):
- 300g fresh salmon (260g cooked, 200g cooked without skin and removing some brown parts of the salmon)
- ½ avocado (85g with skin) -it should be ripe
- 200g strained yogurt (2% fat)
- Juice of 1 lemon
- 1 small iceberg lettuce (380g)
- 1 handful of finely chopped dill (10g)
- 25g capers
- 1 pinch of salt
Procedure:
- We cook the salmon fillet in a non-stick pan and cut it into small strips
- In a small bowl, we mix the avocado, yogurt, and lemon juice well
- In a salad bowl, we place the chopped iceberg lettuce, dill, capers, and a little salt
- Finally, we add the salmon and mix everything together
Ready!
Enjoy!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: