Μια πολύχρωμη σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολλά θρεπτικά συστατικά
Σαλάτα με κινόα, ρεβίθια, τυρί άσπρο light και πολύχρωμα λαχανικά.
Υλικά για 1 μερίδα:
- 100γρ βρασμένη κινόα (25γρ ωμή)
- 50γρ βρασμένα ρεβίθια (25γρ ωμά)
- 1 μεγάλη χούφτα ρόκα (50γρ)
- 1 κ.σ. ελιές ροδέλες (20γρ)
- 1 σπιρτόκουτο τυρί τύπου φέτα light (30γρ)
- ¼ κομμένο κρεμμύδι
- 6-7 ντοματίνια
- 1 μικρό αγγουράκι
- 1 μικρό ωμό καρότο
Υλικά για το dressing:
- 4-5 ντοματίνια
- 4 φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε χωριστά τη κινόα και τα ρεβίθια και τα αφήνομε να κρυώσουν
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ρόκα και από πάνω αρχίζουμε και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά το ένα δίπλα στο άλλο
- Χτυπάμε τα υλικά του salad dressing στο multi και το ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
Και…έτοιμη!
Καλή απόλαυση!
Quinoa and chickpea salad with feta cheese
Α delicious light meal, full of antioxidants, flavor, and essential nutrients?
Take a quick look below.
Ingredients for 1 portion:
- 100g cooked quinoa (25g raw)
- 50g cooked chickpeas (25g raw)
- 1 handful rucola (50g)
- 1 matchbox-sized feta cheese reduced fat
- ¼ onion cut intο pieces
- 6-7 cherry tomatoes
- 1 small cucumber
- 1 small raw carrot
Ingredients for the salad dressing:
- 4-5 cherry tomatoes
- 4 fresh spearmint leaves
- 1 teaspoon olive oil
- 1 pinch salt
- 1 pinch black pepper
Procedure:
- Boil the quinoa and the chickpeas separately and let them cool down
- In a bowl, put the rucola and on top start adding all the ingredients side by side
- In a blender, blend the ingredients of the salad dressing and pour on top of the salad
- Mix all ingredients
And…Ready!
Δες επίσης: