Μια θρεπτική και πανεύκολη σαλάτα με βάση τα ρεβίθια

Αυτή η σαλάτα με ρεβίθια, δυόσμο, σέλινο και chili είναι από τις συνταγές που αγαπώ να φτιάχνω. Είναι εύκολη, δροσερή και γεμάτη θρεπτικά συστατικά – ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό. Και το καλύτερο; Ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο! Δοκίμασέ τη και είμαι σίγουρη πως θα τη λατρέψεις κι εσύ.

Πάμε να ξεκινήσουμε…

υλικά για σαλάτα

Υλικά για 4 μερίδες (η κάθε μερίδα ζυγίζει 200γρ):

  • 200γρ ωμά ρεβίθια (450γρ ρεβίθια αφού έχουν βράσει)
  • 3 καρότα (270γρ)
  • 1 σέλινο (150γρ)
  • Ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο (2g)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

πιάτο με σαλάτα με ρεβίθια, δυόσμο, σέλινο και chili

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να κρυώσουν
  2. Τρίβουμε τα καρότα και τη ρίζα του σέλινου
  3. Κόβουμε τα κοτσάνια από το σέλινο σε μικρά κομμάτια
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μαζί

 

Και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

 

διατροφική αξία από σαλάτα

Chickpea salad with spearmint, celery and chili

This chickpea salad with mint, celery, and chili is one of my favorite recipes to make. It’s easy, refreshing, and packed with nutrients – perfect for a light meal or side dish. And the best part? It comes together in no time! Try it, and I’m sure you’ll love it too.

Let’s get started…

Ingredients for 4 portions (each portion weighs 200g):

Σαλάτα με ρεβίθια, δυόσμο, σέλινο και chili

  • 200g raw chickpeas (450g boiled and drained chickpeas)
  • 3 carrots (270g)
  • 1 celery (150g)
  • Finely chopped fresh spearmint leaves
  • Juice from 1 lemon
  • 1 tsp chilli flakes (2g)
  • 1 pinch salt
  • 2 Tbsp olive oil

Procedure:

  1. Boil the chickpeas and let them cool down
  2. Grate the carrots and the celery root
  3. Cut in small pieces the celery stalks
  4. Mix all ingredients

 

Ready!

Enjoy!

nutrition value of chickpea salad

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: