fbpx

Μηλόπιτα ολικής

Μία συνταγή για μηλόπιτα, πλούσια σε φυτικές ίνες, με ελάχιστη πρόσθετη ζάχαρη και πεντανόστιμη!!

Υλικά

  • 500γρ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ ποτήρι άσπρο κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα μήλου (χρειάζονται 2 μήλα)
  • κανέλα (κατά προτίμηση Κεϋλάνης)
  • 4 τριμμένα μήλα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια σπασμένα (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Παρασκευή

  • Ξεφλουδίζουμε 2 μήλα και τα βράζουμε σε λίγο νερό για 15’. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε κανέλα και τα πολτοποιούμε για να δημιουργήσουμε τη σάλτσα μήλου.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κρασί, το ελαιόλαδο και τη σάλτσα μήλου. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2.
  • Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τα κομμένα μήλα με την κανέλα και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και τα μαγειρεύουμε για 10’ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα σπασμένα καρύδια.
  • Σε μία ταρτιέρα τοποθετούμε το ½ ζυμάρι και το απλώνουμε.
  • Από πάνω τοποθετούμε τα μαλακωμένα μήλα με τα καρύδια.
  • Πάνω από τα μαγειρεμένα μήλα τοποθετούμε το άλλο μισό ζυμάρι και το απλώνουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 35’

Έτοιμη η μηλόπιτα! Καλή απόλαυση!!

μηλόπιτα ολικής
2020-03-31T12:08:16+00:0031/03/2020|Blog, Συνταγές|