Μία συνταγή για μηλόπιτα, πλούσια σε φυτικές ίνες, με ελάχιστη πρόσθετη ζάχαρη και πεντανόστιμη!!
Υλικά
- 500γρ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ ποτήρι άσπρο κρασί
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι σάλτσα μήλου (χρειάζονται 2 μήλα)
- κανέλα (κατά προτίμηση Κεϋλάνης)
- 4 τριμμένα μήλα
- 1 φλιτζάνι καρύδια σπασμένα (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Παρασκευή
- Ξεφλουδίζουμε 2 μήλα και τα βράζουμε σε λίγο νερό για 15’. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε κανέλα και τα πολτοποιούμε για να δημιουργήσουμε τη σάλτσα μήλου.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κρασί, το ελαιόλαδο και τη σάλτσα μήλου. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2.
- Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τα κομμένα μήλα με την κανέλα και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και τα μαγειρεύουμε για 10’ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα σπασμένα καρύδια.
- Σε μία ταρτιέρα τοποθετούμε το ½ ζυμάρι και το απλώνουμε.
- Από πάνω τοποθετούμε τα μαλακωμένα μήλα με τα καρύδια.
- Πάνω από τα μαγειρεμένα μήλα τοποθετούμε το άλλο μισό ζυμάρι και το απλώνουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 35’
Έτοιμη η μηλόπιτα! Καλή απόλαυση!!
