Πεντανόστιμη μηλόπιτα με ελάχιστη ζάχαρη

Μία συνταγή για μηλόπιτα, πλούσια σε φυτικές ίνες, με ελάχιστη πρόσθετη ζάχαρη και πεντανόστιμη!

Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ ποτήρι άσπρο κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα μήλου (χρειάζονται 2 μήλα)
  • κανέλα (κατά προτίμηση Κεϋλάνης)
  • 4 τριμμένα μήλα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια σπασμένα (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Ξεφλουδίζουμε 2 μήλα και τα βράζουμε σε λίγο νερό για 15’. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε κανέλα και τα πολτοποιούμε για να δημιουργήσουμε τη σάλτσα μήλου.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κρασί, το ελαιόλαδο και τη σάλτσα μήλου. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας.
  3. Χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2.
  4. Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τα κομμένα μήλα με την κανέλα και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και τα μαγειρεύουμε για 10’ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα σπασμένα καρύδια.
  5. Σε μία ταρτιέρα τοποθετούμε το ½ ζυμάρι και το απλώνουμε.
  6. Από πάνω τοποθετούμε τα μαλακωμένα μήλα με τα καρύδια.
  7. Πάνω από τα μαγειρεμένα μήλα τοποθετούμε το άλλο μισό ζυμάρι και το απλώνουμε.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 35’

Και η μηλόπιτά μας είναι έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

μηλόπιτα ολικής διατροφική αξία

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω:

μηλόπιτα ολικής