Νηστίσιμη και vegan κρέμα με χαλβά που θα λατρέψεις εσύ και η οικογένειά σου.
Υλικά για 1 μερίδα (κάθε μερίδα ζυγίζει περίπου 130γρ)
- 200mLγάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 10γρ ταχινένιο χαλβά
- 1 κ.γ. μέλι (4γρ)
- 2 κ.γ. κορνφλάουερ (8γρ)
- ½ κ.γ. κόκκους στιγμιαίου καφέ
- 1/5 πορτοκάλι κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση
- Βράζουμε το γάλα αμυγδάλου σε ένα κατσαρολάκι
- Κατεβάζουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε συνέχεια καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά καιαρχίζει να πήζει η κρέμα
- Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολάκι
- Μόλις κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο για 30’
- Στολίζουμε από πάνω με το κομμένο πορτοκάλι
Και η νηστίσιμη vegan κρέμα είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!
VEGAN MOUSSE WITH HALVA AND COFFEE
Creamy- Sugar-free Vegan Halva: a sweet treat for any occasion
Ingredients for 1 portion (each portion weighs about 130g)
- 200mL no sugar almond milk
- 10ghalva
- 1 tsp honey (4γρ)
- 2 tsp corn flour (8g)
- ½ tsp instant coffee granules
- 1/5 orange cut into squares
Procedure
- Warm the milk in a pan
- Lower the heat on the stove, pour all the ingredients in the pan, and stir well until all the ingredients dissolve and the mixture starts to thicken
- Turn off the stove
- Pour the mixture into a small bowl
- Once it cools down put it in the fridge for 30’
- Decorate with fresh orange
Enjoy!
One portion vegan mousse with halva and coffee yields 144kcal, 3.1g protein, 5.6g fat, 20g carbs, 2.3g fiber
Δοκίμασε επίσης:
–Ρεβύθια με ταχίνι και μπρόκολο
–Σαλάτα με φασολάκια και αγκινάρες