Νηστίσιμη και vegan κρέμα με χαλβά που θα λατρέψεις εσύ και η οικογένειά σου.

υλικά για νηστίσιμη κρέμα

Υλικά για 1 μερίδα (κάθε μερίδα ζυγίζει περίπου 130γρ)

  • 200mLγάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 10γρ ταχινένιο χαλβά
  • 1 κ.γ. μέλι (4γρ)
  • 2 κ.γ. κορνφλάουερ (8γρ)
  • ½ κ.γ. κόκκους στιγμιαίου καφέ
  • 1/5 πορτοκάλι κομμένο σε κυβάκια

 

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το γάλα αμυγδάλου σε ένα κατσαρολάκι
  2. Κατεβάζουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε συνέχεια καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά καιαρχίζει να πήζει η κρέμα
  3. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας
  4. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολάκι
  5. Μόλις κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο για 30’
  6. Στολίζουμε από πάνω με το κομμένο πορτοκάλι

μαγειρεύοντας την κρέμα

 

Και η νηστίσιμη vegan κρέμα είναι έτοιμη!

 

Καλή απόλαυση!

 

VEGAN MOUSSE WITH HALVA AND COFFEE

τελικό πιάτο συνταγής

Creamy- Sugar-free Vegan Halva: a sweet treat for any occasion

 

 

Ingredients for 1 portion (each portion weighs about 130g)

  • 200mL no sugar almond milk
  • 10ghalva
  • 1 tsp honey (4γρ)
  • 2 tsp corn flour (8g)
  • ½ tsp instant coffee granules
  • 1/5 orange cut into squares

Procedure

  1. Warm the milk in a pan
  2. Lower the heat on the stove, pour all the ingredients in the pan, and stir well until all the ingredients dissolve and the mixture starts to thicken
  3. Turn off the stove
  4. Pour the mixture into a small bowl
  5. Once it cools down put it in the fridge for 30’
  6. Decorate with fresh orange

final plate

Enjoy!

One portion vegan mousse with halva and coffee yields 144kcal, 3.1g protein, 5.6g fat, 20g carbs, 2.3g fiber

Δοκίμασε επίσης:

Ρεβύθια με ταχίνι και μπρόκολο

Κόκκινος τραχανάς

Σαλάτα με φασολάκια και αγκινάρες