Ένα χορταστικό νηστίσιμο πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες
Υλικά για 8 μερίδες:
- 500γρ φασόλια μαυρομάτικα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κιλό χταπόδι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 αγγούρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 50mL λάδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα κουκουρμά
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε ένα σουρωτήρι με νερό βρύσης, τα τοποθετούμε στη χύτρα ταχύτητας με αρκετό νερό, προσθέτουμε και το σκόρδο και τα βράζουμε για 15’
- Στραγγίζουμε τα φασόλια από το νερό και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ
- Το σκόρδο το πατάμε με ένα πιρούνι για να γίνει πουρές και το ρίχνουμε πίσω στα φασόλια
- Αφήνουμε τα φασόλια με το σκόρδο στην άκρη
- Ξεπλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε στη χύτρα ταχύτητας με λίγο νερό, 2 κ.σ. ξύδι και λίγο αλάτι και το βράζουμε για 20’
- Αφού κρυώσει λίγο το χταπόδι το κόβουμε σε μικρά κομμάτι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
- Κόβουμε το αγγουράκι και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στα φασόλια που έχουν ήδη κρυώσει
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού και το λάδι και ανακατεύουμε καλά
- Στο τέλος προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε και πάλι καλά
Καλή όρεξη!
Δες επίσης: