Ένα χορταστικό νηστίσιμο πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες

 

Υλικά για 8 μερίδες:

  • 500γρ φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 αγγούρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 50mL λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κουκουρμά

 

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε ένα σουρωτήρι με νερό βρύσης, τα τοποθετούμε στη χύτρα ταχύτητας με αρκετό νερό, προσθέτουμε και το σκόρδο και τα βράζουμε για 15’
  2. Στραγγίζουμε τα φασόλια από το νερό και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ
  3. Το σκόρδο το πατάμε με ένα πιρούνι για να γίνει πουρές και το ρίχνουμε πίσω στα φασόλια
  4. Αφήνουμε τα φασόλια με το σκόρδο στην άκρη
  5. Ξεπλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε στη χύτρα ταχύτητας με λίγο νερό, 2 κ.σ. ξύδι και λίγο αλάτι και το βράζουμε για 20’
  6. Αφού κρυώσει λίγο το χταπόδι το κόβουμε σε μικρά κομμάτι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
  7. Κόβουμε το αγγουράκι και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στα φασόλια που έχουν ήδη κρυώσει
  8. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού και το λάδι και ανακατεύουμε καλά
  9. Στο τέλος προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε και πάλι καλά

 

Καλή όρεξη!

χταπόδι με φασόλια

Δες επίσης: