Μία σούπα με κρέας για τα πρώτα κρύα

Για τα πρώτα κρύα, μία ζεστή σούπα με ένα σωρό πολύχρωμα εποχιακά λαχανικά είναι ό,τι χρειαζόμαστε! Μέσα έχω «κρύψει» όλες τις βιταμίνες! Δοκίμασέ την και θα με θυμηθείς!

Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από άπαχο κρέας (εγώ προτιμώ σπαλομίτα)
  • 5 μέτριες πατάτες (500γρ)
  • 3 καρότα
  • 1 μέτριο πράσο
  • 1 κλαράκι σέλινο
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα κουκουρμά
  • 3 μέτριους βολβούς παντζάρι
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και αχνίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι στη χύτρα (με ανοιχτό καπάκι)
  2. Έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο, το σέλινο και τα 2 κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε μέσα στη χύτρα
  3. Προσθέτουμε νερό και τα μπαχαρικά, σφραγίζουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 20’
  4. Στο μεσοδιάστημα βράζουμε ξεχωριστά τα παντζάρια για 20’ (τα βράζω χωριστά γιατί δε θέλω να κοκκινίσει η σούπα)
  5. Μόλις περάσουν τα 20’ σβήνω το μάτι και αφήνω τη χύτρα να κρυώσει λίγο για να μπορώ να ανοίξω το καπάκι της.
  6. Μόλις κρυώσει η χύτρα λίγο παίρνω τα λαχανικά που έχει μέσα τις μισές πατάτες, τα μισά καρότα και τα αλέθω, ενώ στην υπόλοιπη σούπα προσθέτω το μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες και το 1 κολοκύθι κομμένο σε ροδέλες και τα βράζω για 5’ με ανοιχτό καπάκι
  7. Ρίχνω πίσω στη σούπα τα αλεσμένα λαχανικά και το χυμό λεμονιού και ανακατεύω
  8. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτω σε κάθε πιάτο ½ βολβό παντζαριού κομμένο σε μικρά κομμάτια

Έτοιμη η σούπα!

Καλή όρεξη!

 

κρεατόσουπα

Σούπα, κρέας, πιάτο, λαχανικά

Δες επίσης: