Πεντανόστιμα, χορταστικά και υγιεινά pancakes!
Η συνταγή βγάζει 8 pancakes
Υλικά
- 4 ασπράδια αυγών – 130γρ
- 1 φλιτζάνι βρώμη – 85γρ
- 1 μπανάνα καθαρισμένη – 70γρ
- ελαιόλαδο για άλειμμα



Παρασκευή για τα υγιεινά pancakes
- Χτυπάμε αρχικά τα ασπράδια αυγών με τον πολυκόφτη σε δυνατή ταχύτητα
- Μόλις τα ασπράδια γίνουν σαν αφρός προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα
- Με ένα πινέλο αλείφουμε το αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο
- Αφήνουμε το τηγάνι να κάψει
- Παίρνουμε με ένα κουτάλι μέρος από το μίγμα και το τοποθετούμε στο αντικολλητικό τηγάνι
- Μετά από 2-3 λεπτά όταν το pancake ξεκολλάει, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 1′
- Έτοιμα!!

Μπορούμε να σερβίρουμε τα υγιεινά pancakes που μόλις φτιάξαμε με μία σάλτσα από αλεσμένες φράουλες, ταχίνι με κακάο, φυστικοβούτυρο, γιαούρτι με μέλι ή να τα δοκιμάσουμε και σκέτα!
