Μία δροσερή καλοκαιρινή εκδοχή, πλούσια σε φυτικές ίνες!
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500γρ μακαρόνια πένες ολικής
- 2 ντομάτες
- 80γρ τυρί τύπου φέτα με λιγότερα λιπαρά
- μαύρο πιπέρι
- λίγα φύλλα βασιλικού για στόλισμα (και γεύση!)

Εκτέλεση:
- Ψήνουμε τη μελιτζάνα στη σχάρα του φούρνου στους 200°C για 60λεπτά (30’ από τη μία και 30’ από την άλλη) μέχρι ένα πιρούνι να μπαίνει άνετα σαν να είναι η μελιτζάνα αφρός
- Μόλις ψηθεί την ξεφλουδίζουμε , προσθέτουμε το λεμόνι και το αλάτι και την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει
- Μόλις στραγγίσει αλέθουμε τη μελιτζάνα μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα
- Βράζουμε τα ζυμαρικά ολικής. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα προσθέτουμε πάλι στη ζεστή κατσαρόλα και προσθέτουμε το μισό αλεσμένο μίγμα μελιτζάνας
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον ρεντέ
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε
- Βάζουμε από πάνω 1 κ.σ αλεσμένο μίγμα μελιτζάνας, τρίβουμε από πάνω το τυρί, λίγο μαύρο πιπέρι και στολίζουμε με φύλλα βασιλικού
Και τα ζυμαρικά ολικής είναι έτοιμα!
Καλή απόλαυση!



Όλη η συνταγή έχει 1809kcal, 69,74γρ πρωτεΐνη, 27,21γρ λιπαρά και 290,54γρ υδατάνθρακες
Δες επίσης: