Μία δροσερή καλοκαιρινή εκδοχή, πλούσια σε φυτικές ίνες!

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500γρ μακαρόνια πένες ολικής
  • 2 ντομάτες
  • 80γρ τυρί τύπου φέτα με λιγότερα λιπαρά
  • μαύρο πιπέρι
  • λίγα φύλλα βασιλικού για στόλισμα (και γεύση!)

 

ζυμαρικά ολικής

Εκτέλεση:

  1. Ψήνουμε τη μελιτζάνα στη σχάρα του φούρνου στους 200°C για 60λεπτά (30’ από τη μία και 30’ από την άλλη) μέχρι ένα πιρούνι να μπαίνει άνετα σαν να είναι η μελιτζάνα αφρός
  2. Μόλις ψηθεί την ξεφλουδίζουμε , προσθέτουμε το λεμόνι και το αλάτι και την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει
  3. Μόλις στραγγίσει αλέθουμε τη μελιτζάνα μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα
  4. Βράζουμε τα ζυμαρικά ολικής. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα προσθέτουμε πάλι στη ζεστή κατσαρόλα και προσθέτουμε το μισό αλεσμένο μίγμα μελιτζάνας
  5. Τρίβουμε τις ντομάτες στον ρεντέ
  6. Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε
  7. Βάζουμε από πάνω 1 κ.σ αλεσμένο μίγμα μελιτζάνας, τρίβουμε από πάνω το τυρί, λίγο μαύρο πιπέρι και στολίζουμε με φύλλα βασιλικού

Και τα ζυμαρικά ολικής είναι έτοιμα!

Καλή απόλαυση!

ζυμαρικά ολικής

μακαρόνια ολικής διατροφική αξία

Όλη η συνταγή έχει 1809kcal, 69,74γρ πρωτεΐνη, 27,21γρ λιπαρά και 290,54γρ υδατάνθρακες

Δες επίσης: