Ένα υγιεινό και ελαφρύ κυρίως πιάτο
Σούπα με καρότο, πράσα και τζίντζερ – μία εύκολη και νόστιμη συνταγή τόσο για το καθημερινό μας τραπέζι όσο και για πρώτο πιάτο σε γεύμα με φίλους!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 κιλό καρότα
- 3 μεσαία πράσα
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ όσο 1/2 αντίχειρα
- λίγο αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά
- 4 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα καρότα, τα πράσα και το τζίντζερ και τα κόβουμε σε κομμάτια
- Έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
- Προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά και βράζουμε στην κατσαρόλα για 25 λεπτά
- Έπειτα ανοίγουμε την κατσαρόλα, αλέθουμε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει η σούπα μια βελούδινη υφή και σερβίρουμε στο πιάτο
- Στο τέλος προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο στην κάθε μερίδα.
Και η σούπα με καρότο, πράσα και τζίντζερ είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω:
- Γαύρος στο φούρνο με πιπεριές φλωρίνης
- Light παστίτσιο με κιμά κοτόπουλο, μανιτάρια και light μπεσαμέλ
- Μπακαλιάρος στον ατμό με μαύρες φακές