Ένα υγιεινό και ελαφρύ κυρίως πιάτο 

Σούπα με καρότο, πράσα και τζίντζερ – μία εύκολη και νόστιμη συνταγή τόσο για το καθημερινό μας τραπέζι όσο και για πρώτο πιάτο σε γεύμα με φίλους!

Υλικά για 4 μερίδες:

  •  1 κιλό καρότα
  • 3 μεσαία πράσα
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ όσο 1/2 αντίχειρα
  • λίγο αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά
  • 4 κ.γ. ελαιόλαδο
σούπα με καρότο

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα πράσα και το τζίντζερ και τα κόβουμε σε κομμάτια
  2. Έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
  3. Προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά και βράζουμε στην κατσαρόλα για 25 λεπτά
  4. Έπειτα ανοίγουμε την κατσαρόλα, αλέθουμε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει η σούπα μια βελούδινη υφή και σερβίρουμε στο πιάτο
  5. Στο τέλος προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο στην κάθε μερίδα.

Και η σούπα με καρότο, πράσα και τζίντζερ είναι έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

διατροφική αξία από σούπα

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: