Το σημερινό άρθρο είναι ένα αφιέρωμα στα όσπρια και την διατροφική τους αξία για λογαριασμό των Σούπερμαρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ και της ενότητας Ζούμε Καλύτερα!

Όσπρια: η διατροφική τους αξία

Τα όσπρια αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Είναι θρεπτικά, υγιεινά, νόστιμα και εφοδιάζουν το σώμα μας με μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Στα όσπρια ανήκουν οι φακές, τα φασόλια, τα ρεβίθια, η φάβα, τα ξερά κουκιά και ο ξερός αρακάς. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των οσπρίων είναι ότι περιέχουν σχετικά μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης από άλλες φυτικές τροφές, σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιοδραστικά συστατικά (φυτοχημικές ουσίες), μέταλλα, ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ταυτόχρονα είναι φτωχά σε λιπαρά και αλάτι.

Πατήστε στην εικόνα και διαβάστε περισσότερα!

απόσπασμα από άρθρο του Μασούτη για τα όσπρια

 

Διαβάστε και τα υπόλοιπα άρθρα της ενότητας Ζούμε Καλύτερα!

Ζυμαρικά: να τα φάω ή να μην τα φάω;
Πώς διαβάζουμε τις διατροφικές ετικέτες στις συσκευασίες των προϊόντων;
Βούτυρο – μια παρεξηγημένη τροφή