Τι καλύτερο από ένα ζεστό πιάτο γιουβαρλάκια στην καρδιά του χειμώνα!

 

Ένα αγαπημένο φαγητό για τους κρύους μήνες που θυμίζει κάτι από τα παιδικά μας χρόνια!

Αυτά, όμως, δεν είναι απλά γιουβαρλάκια, γιατί με αυτή τη συνταγή “κρύβουμε” πολλά λαχανικά και γίνονται super αφράτα! Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς!

Υλικά για 6 άτομα (βγάζει περίπου 40 γιουβαρλάκια):

  • 6 καρότα
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (εγώ συνήθως ζητώ σπάλα από τον κρεοπώλη)
  • 2 κ.σ. ξερό βασιλικό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα κουκουρμά
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ φαγόπυρο (περίπου 60γρ)
  • 25γρ αλεύρι dinkel (το αλεύρι μπορεί να είναι και αλεύρι σίτου ολικής)
  • 1 μέτρια πατάτα (100γρ)
  • χυμό από 1 λεμόνι
Σερβιρισμένα γιουβαρλάκια
Υλικά για γιουβαρλάκια

 

           Εκτέλεση:

      1. Αλέθουμε τα 3 καρότα, το 1 κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια σε έναν πολυκόφτη
      2. Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αλεσμένα λαχανικά και τα μπαχαριά και ανακατεύουμε καλά
      3. Στη συνέχεια τοποθετούμε το φαγόπυρο στο μπολ και ανακατεύουμε
      4. Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 1 ώρα και να δέσουν όλα τα υλικά μαζί
      5. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και αλευρώνουμε ελαφρώς περίπου τα μισά
      6. Τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια σε κατσαρόλα με νερό που βράζει
      7. Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για 10’, τα ξαφρίζουμε, τοποθετούμε την πατάτα, τα υπόλοιπα καρότα και τα κολοκυθάκια μέσα και βράζουμε για άλλα 20’ περίπου
      8. Αλέθουμε την πατάτα, τα καρότα και τα κολοκυθάκια αν θέλουμε για να γίνει λίγο πιο πηχτή η σούπα και τα προσθέτουμε στη σούπα

Και η σούπα μας είναι έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

 

γιουβαρλάκια διατροφική αξία

Δες επίσης: