Πίτσα κανείς;
Μια κατηγορία από μόνη της, η πίτσα αποτελεί το αδιαμφισβήτητο συνοδευτικό σε μια βραδιά με μια ωραία ταινία ή ένα ματς! Έχει όμως η πίτσα θέση σε μία ισορροπημένη διατροφή;
Με 3 βήματα μπορείς να φτιάξεις μια πιο light, υγιεινή, νόστιμη και θρεπτική πίτσα!
-
Φτιάξε λεπτή ζύμη από αλεύρι ολικής. Το αλεύρι ολικής έχει πιο πολλά θρεπτικά συστατικά και θα σε χορτάσει πιο εύκολο
-
Χρησιμοποίησε τυρί με χαμηλά λιπαρά
-
Δώσε extra γεύση στη πίτσα με μυρωδικά και λαχανικά
Υλικά για 4 κομμάτια:
Για το ζυμαράκι της πίτσας
- 250γρ αλεύρι ολικής
- ¼ από το φακελάκι ξερή μαγιά
- ¾ ποτηριού νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
Για το topping:
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 200mL σάλτσα ντομάτας
- 100γρ τυρί με χαμηλά λιπαρά ή 125γρ μορσαρέλα με χαμηλά λιπαρά ή 125γρ τυρί άσπρο με χαμηλά λιπαρά
- λαχανικά της αρεσκείας σας κομμένα σε φέτες ή/και φύλλα βασιλικού ή /και φύλλα ρόκας
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση:
-
-
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και τη ξερή μαγιά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμαράκι μας. Στο τέλος το μίγμα δε θα πρέπει να κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε το μπολ με το ζυμαράκι και το αφήνουμε για 30’ στην άκρη
- Αφού «ξεκουραστεί» το ζυμαράκι μας προσθέτουμε το λίγο αλάτι και ζυμώνουμε πάλι
- Μετά απλώνουμε το ζυμαράκι σε ένα στρόγγυλο ταψί (διάμετρο περίπου 30εκ) όπου πάνω έχουμε βάλει λαδόκολλα
- Αλείφουμε το ζυμαράκι με το ελαιόλαδο, από πάνω αλείφουμε τη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε το τυρί της αρεσκείας μας, τα κομμένα λαχανικά και προαιρετικά τα φύλλα βασιλικού
- Πασπαλίζουμε με 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25’
- Προαιρετικά από πάνω τοποθετούμε φρέσκα φύλλα ρόκας
-
Καλή απόλαυση!
Όλη η πίτσα έχει: 1219kcal, 67,1γρ πρωτεΐνη, 23,25γρ λιπαρά, 196γρ υδατάνθρακες, 22γρ φυτικές ίνες
Δες επίσης: