Ώρα για μεξικάνικο!

Μία νόστιμη πρόταση γεμάτη βιταμίνες και γεύση για ένα λίγο διαφορετικό βραδινό! Ώρα για μία μεξικάνικη παραλλαγή: τορτίγια με κιμά και λαχανικά.

Υλικά:

  • 1 τορτίγια (tortilla boat)
  • λίγα φύλλα μαρουλιού
  • 2 κ.σ. κιμά με λαχανικά (65γρ)

Εκτέλεση:

  1. Μέσα στην τορτίγια τοποθετούμε λίγα φύλλα μαρουλιού και 2 κ.σ. κιμά με λαχανικά (για τη συνταγή δες παρακάτω)

Υλικά για τον κιμά με τα λαχανικά (βγάζει περίπου 12 μερίδες για τα tortilla boat):

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από άπαχο μέρος του ζώου
  • 300mL χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 250γρ βρασμένα κόκκινα φασόλια
  • 50γρ βρασμένο αρακά
  • 100γρ καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
υλικά για μεξικάνικο
κιμάς στο τηγάνι μεξικάνικο συνταγή
κιμάς στο τηγάνι μεξικάνικο συνταγή μπασκίνη

Εκτέλεση:

  1. Αχνίζουμε τον κιμά σε ένα κατσαρολάκι, μετά από 7-10’ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε τον κιμά να βράσει για περίπου 15’, μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά
  2. Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε με 1 κ.σ. λάδι σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαραθούν ελαφρώς
  3. Μόλις είναι τα λαχανικά έτοιμα τα προσθέτουμε στο σκεύος όπου είναι ο έτοιμος κιμάς και επιπλέον προσθέτουμε τα βρασμένα κόκκινα φασόλια, τον αρακά και το καλαμπόκι
  4. Ανακατεύουμε καλά

Και η τορτίγια μας είναι έτοιμη!

Καλή απόλαυση!