Ώρα για μεξικάνικο!
Μία νόστιμη πρόταση γεμάτη βιταμίνες και γεύση για ένα λίγο διαφορετικό βραδινό! Ώρα για μία μεξικάνικη παραλλαγή: τορτίγια με κιμά και λαχανικά.
Υλικά:
- 1 τορτίγια (tortilla boat)
- λίγα φύλλα μαρουλιού
- 2 κ.σ. κιμά με λαχανικά (65γρ)
Εκτέλεση:
- Μέσα στην τορτίγια τοποθετούμε λίγα φύλλα μαρουλιού και 2 κ.σ. κιμά με λαχανικά (για τη συνταγή δες παρακάτω)
Υλικά για τον κιμά με τα λαχανικά (βγάζει περίπου 12 μερίδες για τα tortilla boat):
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από άπαχο μέρος του ζώου
- 300mL χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 3 καρότα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 250γρ βρασμένα κόκκινα φασόλια
- 50γρ βρασμένο αρακά
- 100γρ καλαμπόκι βρασμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Αχνίζουμε τον κιμά σε ένα κατσαρολάκι, μετά από 7-10’ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε τον κιμά να βράσει για περίπου 15’, μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά
- Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε με 1 κ.σ. λάδι σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαραθούν ελαφρώς
- Μόλις είναι τα λαχανικά έτοιμα τα προσθέτουμε στο σκεύος όπου είναι ο έτοιμος κιμάς και επιπλέον προσθέτουμε τα βρασμένα κόκκινα φασόλια, τον αρακά και το καλαμπόκι
- Ανακατεύουμε καλά
Και η τορτίγια μας είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!