Ένα θρεπτικό twist στο κλασικό ταμπουλέ

Ψάχνεις το τέλειο συνοδευτικό για το τραπέζι σου; Το ταμπουλέ με κινόα και πλιγούρι είναι η ιδανική επιλογή! Φρέσκο, θρεπτικό και γεμάτο γεύσεις, συμπληρώνει άψογα κάθε πιάτο και δίνει μια υγιεινή νότα στο γεύμα σου. Δοκίμασέ το δίπλα σε ψητά, κρεατικά ή ακόμα και ως ελαφρύ γεύμα μόνο του και θα με θυμηθείς!

Υλικά για ταμπουλέ με κινόα και πλιγούρι

Υλικά για 5 μερίδες (η κάθε μερίδα ζυγίζει περίπου 350γρ):

  • 70γρ κινόα κόκκινη ωμή, 285γρ κινόα βρασμένη
  • 150γρ πλιγούρι ωμό, 650γρ μαγειρεμένο 
  • 2 αγγούρια (400γρ)
  • 1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο (100γρ)
  • 3 ντομάτες (500γρ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (70γρ)
  • Χυμό από 2 λεμόνια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε την κινόα και το πλιγούρι ξεχωριστά και τα αφήνουμε να κρυώσουν
  2. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά
  3. Ανακατεύουμε την κινόα, το πλιγούρι, τα αγγούρια, το κρεμμύδι, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά καλά
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά 
  5. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό 

*Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και τον χυμό από λεμόνι, αν επιθυμείς μια πιο ξινή γεύση. Θυμήσου βέβαια να ανακατεύσεις καλά.

Και αυτό ήταν!

Καλή απόλαυση!

Διατροφική αξία από ταμπουλέ με κινόα και πλιγούρι

Tabouleh salad with bulgur and quinoa

Looking for the perfect side dish for your table? Quinoa and bulgur tabouleh is the ideal choice! Fresh, nutritious, and bursting with flavor, it complements any dish beautifully and adds a healthy touch to your meal. Try it alongside grilled meats, or as a light meal on its own—you won’t be disappointed!

Tabouleh salad with bulgur and quinoa

Ingredients for 5 portions (each portion weighs about 350g):

  • 70g raw red quinoa, 285g boiled and strained quinoa
  • 150g raw bulgur, 650g boiled bulgur 
  • 2 cucumbers (400g)
  • 1 small red onion (100g)
  • 3 tomatoes (500g)
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch of black pepper
  • 2 Tbsp olive oil
  • 1 bunch parsley finely chopped (70g)
  • Juice of 2 lemons 

Procedure:

  1. We boil the quinoa and the bulgur separately and let them cool down
  2. Cut into small pieces all vegetables 
  3. Mix quinoa, bulgur, cucumbers, onion, tomatoes, and spices 
  4. Add the olive oil and mix 
  5. At the end add the chopped parsley
  6. For a sourer taste add the juice of two lemons and add together

And…Voilà!

Enjoy!

Nutrition Value of Tabouleh salad with bulgur and quinoa

Ρίξε μια ματιά και δοκίμασε και άλλες από τις υγιεινές συνταγές μου: