Χορταστικό και θρεπτικό μεσημεριανό
Σου έχω ετοιμάσει σήμερα μια ακόμη συνταγή που θα σε ξετρελάνει με την πρώτη μπουκιά: τουρλού με πλιγούρι.
Εκμεταλλευόμαστε τα φρέσκα λαχανικά εποχής και φτιάχνουμε ένα πολύ χορταστικό και θρεπτικό φαγητό: Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, καρότα, μαϊντανό με πλιγούρι!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 μελιτζάνες (220γρ)
- 8 μικρά κολοκυθάκια (360γρ)
- 2 πράσινες πιπεριές (100γρ)
- 2 κόκκινες πιπεριές (210γρ)
- 4 καρότα (140γρ)
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 ντομάτες (450γρ)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα κουρκουμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ποτήρι πλιγούρι (80γρ)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα λαχανικά, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα καρότα, τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί
- Αλέθουμε τις ντομάτες στο multi και ρίχνουμε τις αλεσμένες ντομάτες πάνω από τα λαχανικά
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο
- Ανακατεύουμε τα υλικά στο ταψί
- Ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180οC για 30’
- Βράζουμε ένα μικρό ποτήρι νερό σε ένα κατσαρολάκι
- Μόλις βράσει, προσθέτουμε το πλιγούρι, κλείνουμε το καπάκι από το κατσαρολάκι και αφήνουμε το πλιγούρι να ρουφήξει τα υγρά (για περίπου 15’)
- Μόλις ψηθούν τα λαχανικά, προσθέτουμε στο ταψί το πλιγούρι και ανακατεύουμε
Και το τουρλού μας είναι έτοιμο!
Καλή όρεξη!
Ratatouille with groats
A healthy vegetarian lunch full of different vitamins, minerals, and phytochemicals!
Ingredients for 4 portions:
- 2 eggplants (220g)
- 8 small zucchinis (360g)
- 2 green peppers (100g)
- 2 red peppers (210g)
- 4 carrots (140g)
- 1 small bundle of parsley
- 2 garlic gloves
- 3 tomatoes (450g)
- 1 pinch of salt
- 1 pinch of black pepper
- 1 pinch turmeric
- 2 tablespoon olive oil
- 1 small glass groats (80g)
Procedure:
- Wash and cut in small pieces the eggplants, zucchinis, peppers, carrots, parsley, and garlic
- Place in a baking pan
- Blend the tomatoes and pour them on top of the vegetables
- Add the spices and the olive oil
- Mix all the ingredients
- Bake the vegetables in the oven at 180οC for 30’
- Boil 1 small glass of water in a small saucepan
- When the water boils, add the groats
- Close the saucepan’s lid, turn the heat off, and let the groats absorb all water (for about 15’)
- Once the vegetables are ready, add the groats and mix all the ingredients
Ready!
Enjoy!
Δες επίσης: