Ένα καλοκαιρινό πιάτο με λίγες θερμίδες και χορταστικό… και στο μάτι και στο στομάχι!
Σπαγγέτι από κολοκυθάκια και φιλέτο τσιπούρας!
Υλικά για 2 μερίδες:
- 500γρ τσιπούρα
- 100mL σάλτσα σόγιας
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 μέτρια κολοκύθια
- 1 κλωναράκι δυόσμο
- 2 κλωναράκια σχοινόπρασο
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα κουκουρμά
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε την τσιπούρα, την περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας και τον χυμό λεμονιού και τη μαγειρεύουμε στον ατμό για 20’
- Με έναν ειδικό κόφτη κόβουμε τα κολοκύθια έτσι ώστε να πάρουν τη μορφή σπαγγέτι και τα βράζουμε στον ατμό για 2’
- Τοποθετούμε τα κολοκύθια σπαγγέτι στο πιάτο
- Φιλετάρουμε την τσιπούρα, την τοποθετούμε πάνω από τα κολοκυθάκια και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα σόγιας που είχε ψηθεί η τσιπούρα
- Ψιλοκόβουμε από πάνω τον δυόσμο και το σχοινόπρασο
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι και κουκουρμά
Καλή απόλαυση!