Ένα καλοκαιρινό πιάτο με λίγες θερμίδες και χορταστικό… και στο μάτι και στο στομάχι!

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια και φιλέτο τσιπούρας!

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 500γρ τσιπούρα
  • 100mL σάλτσα σόγιας
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 1 κλωναράκι δυόσμο
  • 2 κλωναράκια σχοινόπρασο
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κουκουρμά
σπαγγέτι από κολοκυθάκια

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε την τσιπούρα, την περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας και τον χυμό λεμονιού και τη μαγειρεύουμε στον ατμό για 20’
  2. Με έναν ειδικό κόφτη κόβουμε τα κολοκύθια έτσι ώστε να πάρουν τη μορφή σπαγγέτι και τα βράζουμε στον ατμό για 2’
  3. Τοποθετούμε τα κολοκύθια σπαγγέτι στο πιάτο
  4. Φιλετάρουμε την τσιπούρα, την τοποθετούμε πάνω από τα κολοκυθάκια και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα σόγιας που είχε ψηθεί η τσιπούρα
  5. Ψιλοκόβουμε από πάνω τον δυόσμο και το σχοινόπρασο
  6. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και κουκουρμά

Καλή απόλαυση!

σπαγγέτι από κολοκυθάκια