Υγιεινή βελουτέ σούπα

Σου έφτιαξα μία γιορτινή σούπα που είναι χορταστική, πεντανόστιμη, πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που θα σε ξετρελάνει!!

 σούπα με κάστανα και γλυκοπατάτα

Υλικά για 10 μερίδες:

  • 2 κρεμμύδια (220γρ)
  • προετοιμασία σούπα1 κιλό άσπρα μανιτάρια
  • 2 ξεφλουδισμένες γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια (500γρ)
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 10γρ αποξηραμένα βασιλομανίταρα
  • 200γρ έτοιμα βρασμένα κάστανα
  • 1,5L νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κουκουρμά
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα (πρόταση σερβιρίσματος)

1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά (35γρ)
3 φουντούκια σπασμένα

 

σούπα με κάστανα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε στη χύτρα
  2. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το πράσο, τα βασιλομανίταρα, τα κάστανα, το νερό και τα μπαχαρικά στη χύτρα και βράζουμε για 20’
  3. Μόλις κρυώσει η χύτρα και μπορούμε να ανοίξουμε το καπάκι της, προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε όλα τα υλικά με τη ράβδο ώστε να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει η σούπα μας βελουτέ
  4. Σερβίρουμε προαιρετικά σε ένα πιάτο με 1 κ.σ. γιαούρτι και φουντούκια.

Και η βελουτέ μας σούπα είναι έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

 

 

 

σούπα

Velouté soup with chestnuts, sweet potato, mushrooms and leeks

A festive soup that is full of feeling, delicious, and rich in fiber, antioxidants, and various nutrients that you will love!

Ingredients for 10 portions:

ingredients for chestnut and sweet potato soup

  • 2 onions (220g)
  • 1kg button mushrooms
  • 2 peeled sweet potatoes cut into small pieces (500g)
  • 1 leek cut into slices
  • 10g dried king oyster mushrooms
  • 200g pre-boiled peeled chestnuts
  • 1.5L water
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch turmeric
  • 1 pinch black pepper
  • 4 Tablespoons olive oil

For the topping (serving suggestion)

1 Tablespoon 2% fat Greek style yogurt (35g)
3 smashed hazelnuts

chestnut and sweet potato soup

 

Preparation:

  1. Peel and slice the onions and button mushrooms
  2. Place the onions, button mushrooms, sweet potatoes, leeks, dried king oyster mushrooms, chestnuts and water in the pressure cooker and cook for 20’
  3. Once the pressure cooker has cooled down, open the lid and add the olive oil
  4. Blend all the ingredients with a hand-held blender until homogeneous and smooth
  5. You can serve the soup with yogurt and hazelnuts.

Ready!

Enjoy!

 

 

 

Velouté soup with chestnuts, sweet potato, mushrooms and leeks

Δες επίσης: