Υγιεινή βελουτέ σούπα
Σου έφτιαξα μία γιορτινή σούπα που είναι χορταστική, πεντανόστιμη, πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που θα σε ξετρελάνει!!
Υλικά για 10 μερίδες:
- 2 κρεμμύδια (220γρ)
- 1 κιλό άσπρα μανιτάρια
- 2 ξεφλουδισμένες γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια (500γρ)
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 10γρ αποξηραμένα βασιλομανίταρα
- 200γρ έτοιμα βρασμένα κάστανα
- 1,5L νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κουκουρμά
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα (πρόταση σερβιρίσματος)
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά (35γρ)
3 φουντούκια σπασμένα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε στη χύτρα
- Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το πράσο, τα βασιλομανίταρα, τα κάστανα, το νερό και τα μπαχαρικά στη χύτρα και βράζουμε για 20’
- Μόλις κρυώσει η χύτρα και μπορούμε να ανοίξουμε το καπάκι της, προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε όλα τα υλικά με τη ράβδο ώστε να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει η σούπα μας βελουτέ
- Σερβίρουμε προαιρετικά σε ένα πιάτο με 1 κ.σ. γιαούρτι και φουντούκια.
Και η βελουτέ μας σούπα είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!
Velouté soup with chestnuts, sweet potato, mushrooms and leeks
A festive soup that is full of feeling, delicious, and rich in fiber, antioxidants, and various nutrients that you will love!
Ingredients for 10 portions:
- 2 onions (220g)
- 1kg button mushrooms
- 2 peeled sweet potatoes cut into small pieces (500g)
- 1 leek cut into slices
- 10g dried king oyster mushrooms
- 200g pre-boiled peeled chestnuts
- 1.5L water
- 1 pinch salt
- 1 pinch turmeric
- 1 pinch black pepper
- 4 Tablespoons olive oil
For the topping (serving suggestion)
1 Tablespoon 2% fat Greek style yogurt (35g)
3 smashed hazelnuts
Preparation:
- Peel and slice the onions and button mushrooms
- Place the onions, button mushrooms, sweet potatoes, leeks, dried king oyster mushrooms, chestnuts and water in the pressure cooker and cook for 20’
- Once the pressure cooker has cooled down, open the lid and add the olive oil
- Blend all the ingredients with a hand-held blender until homogeneous and smooth
- You can serve the soup with yogurt and hazelnuts.
Ready!
Enjoy!
Δες επίσης: