Ώρα για Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο, πεσκανδρίτσα ή χελιδονόψαρο!

Κουραστήκατε από τα κρέατα των γιορτών;

Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές. Πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά! «Κρύβω» μέσα πολλά διαφορετικά λαχανικά, γιατί τελευταία τα παιδιά μου άρχισαν να αρνούνται τα πολλά λαχανικά!!

Υλικά για την Ψαρόσουπα (6 άτομα)

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 5 καρότα
  • 1 μικρό πράσα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 1 κομμάτι (περίπου 5εκ) φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κομμάτι (περίπου 5 εκ) φρέσκο κουκουρμά
  • 1,5 κιλό διάφορα ψάρια (εγώ συνήθως παίρνω μπακαλιάρο, χελιδονόψαρο και πεσκαδρίτσα)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι και 1 λάιμ
ψαρόσουπα
υλικό για ψαρόσουπα

Παρασκευή

  • Άφου έχουμε πλύνει και καθαρίσει τις πατάτες, τα καρότα, τα πράσα, το κρεμμύδι, το μπρόκολο, το τζίντζερ και τον κουκουρμά τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 20’ περίπου.
  • Παράλληλα μαγειρεύουμε στον ατμό τα καθαρισμένα ψάρια για περίπου 20’.
  • Μόλις έχουν βράσει τα λαχανικά μας προσθέτουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι (για να απορροφηθεί ο κουκουρμάς από τον οργανισμό μας). Επιπλέον, προσθέτουμε τα υγρά που έχουν βγάλει τα ψάρια κατά το ψήσιμο στον ατμό (περνάμε τα υγρά αυτά από ένα σουρωτήρι για να μην πέσει κανένα κόκκαλο από το ψάρι).
  • Αλέθουμε όλα τα υλικά με τη ράβδο μέχρι να γίνει μία βελουτέ σούπα.
  • Καθαρίζουμε τα ψάρια από τις πέτσες και τα κόκκαλα και τα προσθέτουμε στη βελουτέ σούπα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε και τον φρεσκοστυμμένο χυμό από το λεμόνι και το lime για να αναπληρώσουμε το ποσοστό της βιταμίνης C που καταστράφηκε από την υψηλή θερμοκρασία του μαγειρέματος.

Έτοιμο!

Καλή απόλαυση!!

Μία μερίδα έχει

1 μερίδα  έχει 457kcal, 16γρ λιπαρά, 48,5γρ πρωτεΐνη, 30γρ υδατάνθρακες και 5γρ φυτικές ίνες
Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Χειμωνιάτικη Ψαρόσουπα