fbpx

Χταπόδι με πιπεριές, καρότα, πράσο και μπρόκολο

Η συνταγή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, καροτονοειδείς ουσίες, βιταμίνες C και Κ.

Υλικά για 5 άτομα

  • 1,5 κιλό χταπόδι
  • 1 ποτηράκι μικρό άσπρο ξύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • Δεντρολίβανο
  • Μαύρο πιπέρι
  • Κουκουρμάς
  • 10 κ.σ. σάλτσα σόγιας φτιαγμένη από ζυμωμένη σόγια
  • 1 μπρόκολο
  • 5 κ.γ. ελαιόλαδο
χταπόδι
χταπόδι

Παρασκευή

  • Αρχικά βράζουμε το χταπόδι στη χύτρα με το ξύδι και 1 φύλλο δάφνης για 15’
  • Μόλις έχει βράσει το χταπόδι, βγάζουμε τις μεμβράνες που έχει το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια
  • Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το πράσο και τις πολύχρωμές πιπεριές
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι (τύπου wok) βάζουμε τα λαχανικά με το δεντρολίβανο, το μαύρο πιπέρι, τον κουκουρμά και τη σάλτσα σόγιας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10’ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι και το μπρόκολο και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μαγειρεύουμε για άλλα 15’ σε μέτρια φωτιά για να «δέσει» το φαγητό.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!

Καλή απόλαυση!!

2020-04-13T12:56:45+00:0013/04/2020|Blog, Συνταγές|