Χταποδομαγειρέματα
Η συνταγή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, καροτονοειδείς ουσίες, βιταμίνες C και Κ.
Υλικά για 5 άτομα:
- 1,5 κιλό χταπόδι
- 1 ποτηράκι μικρό άσπρο ξύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- Δεντρολίβανο
- Μαύρο πιπέρι
- Κουκουρμάς
- 10 κ.σ. σάλτσα σόγιας φτιαγμένη από ζυμωμένη σόγια
- 1 μπρόκολο
- 5 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Αρχικά βράζουμε το χταπόδι στη χύτρα με το ξύδι και 1 φύλλο δάφνης για 15’
- Μόλις έχει βράσει το χταπόδι, βγάζουμε τις μεμβράνες που έχει το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια
- Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το πράσο και τις πολύχρωμές πιπεριές
- Σε ένα βαθύ τηγάνι (τύπου wok) βάζουμε τα λαχανικά με το δεντρολίβανο, το μαύρο πιπέρι, τον κουκουρμά και τη σάλτσα σόγιας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10’ μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι και το μπρόκολο και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 15’ σε μέτρια φωτιά για να «δέσει» το φαγητό.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!
Και το πιάτο μας είναι έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: