Ένα υγιεινό, θρεπτικό, ημίγλυκο και χορταστικό κέικ καρότου, ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο!

Υλικά για 14 κομμάτια:

  • 50γρ σταφίδες μαύρες
  • 100γρ χουρμάδες
  • 250mL γάλα 1,5% λιπαρά
  • 75γρ μέλι
  • 3 αυγά
  • 170mL ελαιόλαδο
  • 3 μεσαία καρότα
  • 2 βανίλιες
  • 500γρ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
κέικ σε πιάτο με καρότο και κουπα καφέ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 100mL γάλα 1,5% λιπαρά μαζί με τις σταφίδες και τους χουρμάδες
  2. Μόλις πάρει το γάλα μία βράση, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το μέλι, κλείνουμε το καπάκι από το κατσαρολάκι και αφήνουμε τα ξερά φρούτα να μαλακώσουν για 1 ώρα

  3. Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο κατσαρολάκι με τη ράβδο για να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ
  4. Προσθέτουμε στο μίγμα αυτό, τα αυγά και το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά στο μίξερ
  5. Τρίβουμε τα καρότα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ
  6. Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα
  7. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μία λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 55’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

διατροφική αξία κέικ καρότου

Δες επίσης: