Ένα υγιεινό, θρεπτικό, ημίγλυκο και χορταστικό κέικ καρότου, ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο!
Υλικά για 14 κομμάτια:
- 50γρ σταφίδες μαύρες
- 100γρ χουρμάδες
- 250mL γάλα 1,5% λιπαρά
- 75γρ μέλι
- 3 αυγά
- 170mL ελαιόλαδο
- 3 μεσαία καρότα
- 2 βανίλιες
- 500γρ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 100mL γάλα 1,5% λιπαρά μαζί με τις σταφίδες και τους χουρμάδες
-
Μόλις πάρει το γάλα μία βράση, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το μέλι, κλείνουμε το καπάκι από το κατσαρολάκι και αφήνουμε τα ξερά φρούτα να μαλακώσουν για 1 ώρα
- Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο κατσαρολάκι με τη ράβδο για να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ
- Προσθέτουμε στο μίγμα αυτό, τα αυγά και το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά στο μίξερ
- Τρίβουμε τα καρότα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ
- Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε μία λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 55’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Δες επίσης: