Η νηστίσιμη επιλογή που θα λατρέψεις

αυτά τα Χριστούγεννα

Οι γιορτές φέρνουν μαζί τους πλούσια τραπέζια γεμάτα λαχταριστά πιάτα, και πολλές φορές το κρέας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τι θα έλεγες, όμως, για μια ανάλαφρη, νηστίσιμη επιλογή που θα ισορροπήσει τις γεύσεις των ημερών;

Σου έχω μια πανεύκολη συνταγή με λαχανικά και πατάτες, γεμάτη φρεσκάδα και χρώμα, ιδανική για τον Δεκέμβρη.

Για πάμε…

υλικά πατατοσαλάτας

Υλικά για πατατοσαλάτα (8 μερίδες – κάθε μερίδα ζυγίζει 270γρ):

  • 2 κιλά πατάτες
  • 2 κολοκυθάκια (500γρ)
  • 4 καρότα (300γρ)
  • 3 φρέσκα καθαρισμένα κρεμμυδάκια (40γρ)
  • 1 ώριμο αβοκάντο (240γρ, καθαρισμένο 140γρ)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 πρέζα αλάτι

 

εκτέλεση πατατοσαλάτας

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες
  2. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα
  3. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι σε ροδέλες
  4. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν λίγο
  5. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε αμέσως το λάδι (με αυτό τον τρόπο δε χρειάζεται να βάλουμε πολύ λάδι στις πατάτες), το υπόλοιπο χυμό λεμονιού, τα λαχανικά και το αλάτι
  6. Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια τελευταία στιγμή για να μη μαυρίσει
  7. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί

Σερβίρουμε όσο ακόμη οι πατάτες είναι ζεστές.

Και η ζεστή πατατοσαλάτα μας είναι έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

διατροφική αξία ζεστής πατατοσαλάτας

Warm potato salad

The holiday season brings festive tables filled with hearty dishes, with meat often stealing the spotlight.

But how about a light, plant-based option to balance out all those rich flavors?

Here’s an easy veggie and potato recipe, packed with freshness and color—perfect for December.

Let’s dive in…

τελικό πιάτο πατατοσαλάτας

Ingredients for 8 portions (each portion weighs 270g):

  • 2Kg potatoes
  • 2 zucchinis (500g)
  • 4 carrots (300g)
  • 3 spring onions (40g)
  • 1 ripe avocado (240g, peeled and pitted 140g)
  • 3 Tbsp olive oil
  • Juice from 2 lemons
  • 1 pinch salt

 

Procedure:

  1. Peel and wash the potatoes
  2. Grate the zucchinis and the carrots
  3. Slice the onion
  4. Add the juice of 1 lemon and salt to the vegetables to bring out their flavors
  5. Once the potatoes have been boiled, cut them into small pieces and immediately olive oil (by doing this less oil is needed to taste), the rest of the lemon juice, the vegetables, and the salt
  6. Cut the avocado into small pieces at the last minute in order not to turn black
  7. Mix all ingredients

Serve while the potatoes are still warm.

And ready!

Enjoy!

nutrition value of warm potato salad

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: