Ζυμαρικά ολικής: μία δροσερή καλοκαιρινή εκδοχή, πλούσια σε φυτικές ίνες!

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500γρ μακαρόνια πένες ολικής
  • 2 ντομάτες
  • 80γρ τυρί τύπου φέτα με λιγότερα λιπαρά
  • μαύρο πιπέρι
  • λίγα φύλλα βασιλικού για στόλισμα (και γεύση!)

Παρασκευή

ζυμαρικά ολικής
  • Ψήνουμε τη μελιτζάνα στη σχάρα του φούρνου στους 200°C για 60λεπτά (30’ από τη μία και 30’ από την άλλη) μέχρι ένα πιρούνι να μπαίνει άνετα σαν να είναι η μελιτζάνα αφρός
  • Μόλις ψηθεί την ξεφλουδίζουμε , προσθέτουμε το λεμόνι και το αλάτι και την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει
  • Μόλις στραγγίσει αλέθουμε τη μελιτζάνα μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά ολικής. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα προσθέτουμε πάλι στη ζεστή κατσαρόλα και προσθέτουμε το μισό αλεσμένο μίγμα μελιτζάνας
  • Τρίβουμε τις ντομάτες στον ρεντέ
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε από πάνω 1 κ.σ αλεσμένο μίγμα μελιτζάνας, τρίβουμε από πάνω το τυρί, λίγο μαύρο πιπέρι και στολίζουμε με φύλλα βασιλικού

Καλή απόλαυση!!

ζυμαρικά ολικής

Όλη η συνταγή έχει 1809kcal, 69,74γρ πρωτεΐνη, 27,21γρ λιπαρά και 290,54γρ υδατάνθρακες

1 μερίδα έχει 452kcal, 17,4γρ πρωτεΐνη, 6,8γρ λιπαρά και 72,6γρ υδατάνθρακες

 Ζυμαρικά ολικής με ψητή μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα

Για περισσότερες συνταγές, υγιεινές εκδοχές και συμβουλές διατροφής επισκεφτείτε το blog μου εδώ!