Έπιασε και πάλι κρύο και είπα να φτιάξω κάτι γρήγορο και θρεπτικό!! Την αγαπημένη μου παραλλαγή τραχανά! Βάλαμε ποδιά με τον μικρό μου σεφ και ετοιμάσαμε το μεσημεριανό μας – κόκκινος τραχανάς!
Υλικά για 5 άτομα
- 5 καρότα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσο
- 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 κ.γ. κουρκουρμά
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
- 1 πρέζα αλάτι
- νερό (εγώ βάζω νερό σε αναλογία 1:5, οπότε έβαλα συνολικά 5 ποτήρια νερό, μπορεί κανείς να βάλει περισσότερο ή λιγότερο υγρό ανάλογα με το πόσο πηχτό θέλει τον τραχανά)
- 1 ποτήρι τραχανά
Για το σερβίρισμα
- 5 κ.σ. κομμένες ελιές
- 5 σπιρτόκουτα τριμμένη φέτα
- Ντοματίνια
Παρασκευή
- Αρχικά βράζουμε τα καρότα, την πιπεριά, το πράσο, τη σάλτσα ντομάτας, το 1 ποτήρι νερό και τα μπαχαρικά σε μία κατσαρόλα για 15’ μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά.
- Μετά πολτοποιούμε τα λαχανικά με τη ράβδο.
- Μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε τα 5 ποτήρια νερό.
- Μόλις βράσει το νερό (μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά) ρίχνουμε τον τραχανά.
- Ανακατεύουμε συνέχεια τον τραχανά σε ψηλή φωτιά για 5’.
- Μετά σβήνουμε το μάτι, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε πάνω στο μάτι για 25-30’ για να φουσκώσει ο τραχανάς
- Στο τέλος σερβίρουμε σε ένα μπολ τον τραχανά και προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και τα ντοματίνια.
Καλή απόλαυση!