Ο μπακαλιάρος αποτελεί ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο και εδώ θα δούμε μία διαφορετική ελαφρυά, χορταστική και πολύχρωμη συνταγή, πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες!

Η συνταγή βγάζει 4 μερίδες

Υλικά

  • 250γρ φακές beluga
  • 2 καρότα
  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμυδάκια
  • 200γρ φασολάκια καθαρισμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό μπακαλιάρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
μπακαλιάρος

Παρασκευή

  • Βράζουμε τις φακές beluga για 20’ περίπου (η αναλογία νερό προς φακές είναι 2:1) και τος αφήνουμε να κρυώσουν
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα καρότα, κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, τα φασολάκια και την πιπεριά και βράζουμε για 5’ στον ατμό και τα αφήνουμε τα κρυώσουν
  • Τοποθετούμε τις φακές και τα λαχανικά σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
  • Ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται για 25’ στον ατμό.
  • Καθαρίζουμε το ψάρι από τα κόκκαλα
  • Τοποθετούμε με μία κουτάλα τις φακές με τα λαχανικά σε ένα πιάτο, από πάνω τοποθετούμε ένα κομμάτι μπακαλιάρο και από πάνω βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Προαιρετικά από πάνω μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καλή απόλαυση!

μπακαλιάρος
μπακαλιάρος

	
Μπακαλιάρος στον ατμό με μαύρες φακές

Αν θέλετε να δοκιμάσετε και άλλη συνταγή με ψάρι, μπορείτε να δείτε τη συνταγή μου: Γαύρος στο φούρνο με πιπεριές φλωρίνης!
Ακολουθήστε με στο instagram και στο facebook για να βλέπετε πρώτοι νέα άρθρα και συνταγές!